Български   3627 NGOs




NGO Profile

Strenght for life Plamen Tolev Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
От месец декември 2011 г. Фондация Сила за живот е преименувана на Фондация Сила за живот Пламен Толев – в памет на нейния основател инж. Пламен Толев. Посмъртно той бе номинирана за „Човек на годината 2011“ – годишни награди за принос към правата на човека на Български хелзинкски комитет. Това е една престижна номинация, която е израз на признание за постигнатото от него в работата му с талантливи хора в неравностойно положение в България.



Целта на новия Управителен съвет на фондацията е да продължи да търси и открива даровити певци, танцьори, инструменталисти и рецитатори с физически увреждания, както и талантливи деца в неравностойно положение от цялата страна и да работи за тяхното интегриране в обществото чрез изкуството. В духа на утвърдената традиция фондацията продължава да провежда ежегодния Международен музикален фестивал за талантливи хора с физически увреждания в Поморие, който е значимо събитие в културния календар на града.



Шестото издание на Музикалния фестивал за талантливи хора с увреждания и младежи в неравностойно положение в Поморие през 2011 г. беше номиниран за традиционните награди на Фондация "Лале" - „Проект на годината 2012” за неправителствени организации, работещи в социалната сфера.



От 29 февруари 2012 година фондация Сила за живот Пламен Толев е приета за редовен член на Националния алианс за социална отговорност. НАСО е национална неправителствена организация, която ефективно работи за създаване и реализиране на ефективни политики за хората с увреждания. Националният Алианс обединява усилията на неправителствени организации, общини и други структури за създаване на социално отговорна среда за по-високо качество на живота на хората със специфични потребности в страната.
 
Organization Targets
Да провежда ежегодно в Поморие Международен музикален фестивал на талантливи хора с физически увреждания от цялата страна като певци, танцьори, нструменталисти, рецитатори, даровити деца в неравностойно положение и да организира други техни прояви в областта на културата и изкуството в страната.



Да издирва даровити хора с физически увреждания от цялата страна и да продуцира песни на най-успешните изпълнители.



Да организира и подпомага участието на български таланти с физически увреждания в международни фестивали и конкурси, семинари и обучения.



Да създава условия и да насърчава пълноценна реализация на хората с увреждания в обществения и културен живот, за тяхната интеграция в обществото и повишаване на положителния емоционален заряд на хората със специфични потребности.



Активно да си сътрудничи с регионални, национални и международни фондации и организации със сходни цели и задачи.



Да сътрудничи с държавни и общински институции, местни и чуждестранни организации с оглед реализирането на проекти, насочени към постигането на целите на Фондацията;



Да подкрепя други организации, имащи подобни цели.

Last Project

Year:
VI международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания
 
Description:
Шестото издание на Музикалния фестивал за талантливи хора с увреждания и младежи в неравностойно положение в Поморие през 2011 г. беше номиниран за традиционните награди на Фондация "Лале" - „Проект на годината 2012” за неправителствени организации, работещи в социалната сфера.