Български   3639 NGOs




NGO Profile

Give Grandma a light ASSOCIATION

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Interest clubs
Arts and culture
Education
 
Mission
Не за училище - за живота да се учим!
 
Organization Targets
1.Организиране на алтернативни младежки и граждански форми и дейности за ангажиране на свободното време

2.Подпомагане творческото развитие на децата и младите хора.

3 Съхраняване на културно – историческото наследство на българите.

4.Повишаване екологичната култура на децата и младите хора и опазване на околната среда

5.Създаване на условия за реализиране и разпространяване на творчески идеи и продукти, способстващи за насърчаване на разбирателството и приятелството между децата и младите хора .

6.Да кандидатства за участие в различни програми и инициативи в областта на образованието, изкуството, спорта и културата в страната и чужбина.

7.Да подпомага информационното осигуряване и квалификация на ръководителите и хора на изкуството, които работят за реализиране целите на сдружението.

8.Насърчаване организирането, финансирането, разработването и осъществяването на проекти за развитие на международен младежки обмени и туризъм с цел взаимно опознаване на младите хора от държавите от Европейския съюз и Централна и Югоизточна Европа.

9.Работа с етническите малцинства в България с цел подпомагане толерантността, разбирателството и сътрудничеството между тях.

10. Информиране, организиране и провеждане на концерти, фестивали, семинари, конкурси, конференции, кръгли маси, симпозиуми и други обществено приети форми на общуване и контакти, свързани с образованието, изкуството и културата с участието на младите хора.

11.Създаване и поддържане на контакти с физически и юридически лица от страната и чужбина, осъществяващи дейности, сходни с тези на сдружението.

12. Друга спомагателна дейност, непротиворечаща на законите на Република България и международното право, както и други дейности, свързани с осъществяване целите на сдружението.

Last Project

Year:
Детски фолклорен фестивал Дай, бабо, огънче
 
Description:
• съхраняване и популяризиране на фолклорните детските игри, обредния, певческия, танцов и словесен фолклор на България.
• Даване възможност за изява и откриване на даровити деца.
Стимулиране интереса на децата към детските фолклорни игри на

History

Детски фолклорен фестивал Дай, бабо, огънче 2009 , Национален конкурс за детска рисунка ,, Народните приказки- извор да мъдрост и доброта" ; Регионален конкурс ,,Пижо и Пенда"