Български   3627 NGOs




NGO Profile

AEGEE-Sofia

AEGEE-Sofia

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Да овластява студентите и младите хора в Европа да вземат активна роля в обществото; да създава пространство за диалог и възможности за развитие; да засилва разбирателството между младите хора и да доближи Европа до тях.
 
Organization Targets
Интегриране и сътрудничество между младите хора в Европа; участие в младежки образователни проекти на международно и национално ниво; популяризиране на идеите за европейска интеграция, зачитане на правата на човека, междукултурен обмен и мобилност.

Last Project

Year:
Sustainable Fashion for a Green Future
 
Description:
Събитието "Sustainable Fashion for a Green Future" е част от кампанията "On the Green Track", организирана от Европейската комисия, и е бъде една от "спирките по зелената пътека ". Еднодневното събитие цели да започне диалога за негативното влияние, което модната индустрия оказва върху природата.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

AEGEE-Sofia е основана през 1991 г. и става пълноправен член на мрежата през 1992 г. Организацията ни е реализирала над 50 международни събития. Занимава се с въпроси, важни за младите хора в различни направления - културен обмен, доброволчество, активно гражданско отношение, неформално образование, защита на правата на човека, неформално образование, европейско гражданство, природосъобразен начин на живот и др.