Български   3639 NGOs




NGO Profile

foundation Give smile

foundation Give smile

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Children
Social
 
Mission
Водени сме от стремежа и желанието да променим света за хората, загубили надежда, спрели отдавна да се усмихват и мечтаят. Да върнем вярата им. Искаме да споделим вярата си в Бог, не само с думи, но и с делата, които вършим.
 
Organization Targets
Да подпомага социални единици и центрове, сиропиталища, болници, детски градини, старчески домове, църкви, затвори, бедни семейства и др. Да подпомага легално пребиваващите в страната емигранти и чужденци като им осигурява подслон и посреща други крайно необходими нужди, свързани с предстоя им в Република България.Да издирва лица изпаднали в крайна нужда като непосредствено ги подпомага.Да открива и подпомага нови социални центрове.

Да подпомага други нестопански организации със сходни цели.

Да организира и финансира семинари, курсове, конференции и дистанционни обучения, свързани с развитието и усъвършенстването на инициативността на младите хора и тяхната реализацията .

Last Project

Year:
Проект "Доброволците, които променят света"
 
Description:
Фондация „Подари усмивка" започва работа по проект "Доброволците, които променят света". Ще се набират доброволци – младежи и девойки между 15 и 29 години.

ИЗИСКВАНИЯ:
- ВЪЗРАСТ ОТ 15-29 ГОДИНИ
- Препоръка от педагогически съветник или класен ръководител за учащите
- Препоръка от ръководител или институция, ако сте участвали в доброволческа инициатива или мероприятие
- Свидетелство за съдимост за лицата над 18 год.
- Желание и възможност за работа с деца.

Молби, автобиографии и мотивационни писма ще се приемат в офиса на фондацията: гр. Димитровград, бул."Раковски" 16 , ет.1, офис 3, от 15.01.2014 г. до 15.02.2014г. всеки работен ден от 10,00 до 14,00 часа.
След изтичане на срока за набиране на доброволци, с всеки от кандидатите ще бъде проведено индивидуално интервю, а одобрените доброволци ще преминат обучение.
След приключване на проекта, обучените младежи и девойки ще имат възможност да сътрудничат при изпълнение на различни инициативи и мероприятия на организацията.
Целта на проекта е да се популяризират ценностите на доброволчеството сред младите хора. на територията на община Димитровград. Повишаване на обществената чувствителност и популяризиране на доброволчеството. Провеждане на теоретични и практически обучения, с цел повишаване знанията и уменията на младите хора за полагането на доброволен труд. Свързване на хората, желаещи да полагат доброволен труд с подходящите места и организации. Изграждане и разширяване на дейностите на Центъра за работа с доброволци.

Проектът се финансира от НЦЕМПИ по Национална програма за младежта 2011-2015 г, подпрограма 3 - Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

"Превенция на изоставянето" - работа със самотни родители, многодетни семейства и бременни в риск от изоставяне на децата в институция. Срок на проекта-безсрочен



"Треска за училище" - подпомагане на деца от социално слаби семейства с учебни помагала и пособия, с цел превенция на отпадането от училище. Срок-безсрочен.



Благотворителни базари - насочени към набиране на средства, които се използват по проекта за Превенция на изоставянето. Срок-безсрочен.



"Една различна ваканция" - осигуряване на средства за изпращането на деца от социално слаби и многодетнисемейства на летен лагер. Срок-безсрочен.



"Детска читалня Приказките на баба" - провеждане на четения в градска библиотека "Пеньо Пенев" за деца от 3-7 години, съвместно с хора от Клубовете на хората от третата възраст в града. Срок на проекта-2009-2010г.



Проект „Училището- място на толерантност и уважение”- двугодишен прект с цел да се създадат условия за намаляване на проявите на насилие сред подрастващите в училищното общуване чрез превенция и изграждане на училищна среда на ненасилие и толерантност с участието на цялата училищна общност. Срок на проекта- 2011-2013г.



Кампания за събиране на дрехи, обувки и хранителни продукти по повод 17 октомври - международен ден за изкореняване на бедността и подпомагане на социално слаби семейства от общината. Срок-безсрочен.



Кампания " Подари усмивка за Рождество Христово!"-Вече 6 години екипа на фондацията раздава кутии с подаръци за децата от Димитровград и селата във времето на Рождествените празници.

Кутиите се подготвят в Америка и Европа и достигат до нас , благодарение на християнската организация "Самаританс пърс"/ "Кесията на самарянина"/.Тази година за съжаление бройката на подаръците, които ще получим са доста ограничен...и, затова от екипа решихме да организиране правенето на такива кутии и тук.

За да се направи кутия с подаръци не е никак сложно. Изисква се само желание да накараш едно детско личице да грейне.

Срок-безсрочен.



Проект "Да бъда доброволец"

Проект, набиращ младежи и девойки между 15 и 29 години, които да играят, рисуват, оцветяват, четат приказки на децата в детско отделение към МБАЛ "Св.Екатерина" - Димитровград. След приключването на проекта, в отделението остават доброволци, които продължават да играят и работят с децата, а друга част започнаха работа и занимания с децата от Дневния център за деца с увреждания.

Проекта се финансира от НЦЕМПИ. Срок-2012-2013г.