Български   3627 NGOs




NGO Profile

Foundation Angels

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Local initiative groups
Social
Other
 
Mission
Фондация Ейнджълс се занимава с подпомагане материално и духовно на хора в затруднено положение, подпомагане обучението на деца и младежи, включително като отпуска стипендии или еднократни помощи за обучения, подпомагане конкретни дейности и програми на социални здравни и духовни институции, насочени към помощ за хора в неравностойно положение, в частност на сираци, инвалиди и хора в неравностойно положение.

Last Project

Year:
20.11 Фондация Ейнджълс проведе акция Купи и Дари в Мол Бургас, магазин Карфур.
 
Description:
Фондация Ейнджълс проведе петата си кампания Купи и Дари в Бургас. Ангелите на фондацията събраха продукти, които ще дарят на Дом за деца "Рон Калии",Бургас.

History

17.03.2011 Фондация Ейнджълс дари събраните от програма "Купи и дари" продукти на Дом за деца "Надежда", гр. София. В предаването на продуктите учавства и едно от ангелчетата на фондацията.

26.02.2011 Фондация Ейнджълс посети градовете Нова Загора, Стара Загора и Пловдив,като се срещна с директорите и персонала на Домашен Социален Патронаж Н.Загора, ПУ „Акад. Самодумов” Нова Загора, Дом за деца лишени от родителски грижи „Българка” Стара Загора, Дом за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева”, Дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Луиза” и Дом за деца лишени от родителски грижи „Рада Киркович”.



Бяха направени две дарения – на играчки и на дрехи, съответно в ДДЛРГ „Българка” и Дом.Социален Патронаж - Н.Загора.







Като изключително ползотворно можем да определим срещата с директорите и възпитателите в домовете, получихме ясна представа за реалното състояние на материалната база и нуждите на възрастните и децата в социалните заведения.











При разговора с директора на Домашен Социален патронаж Нова Загора, разбрахме, чи възрасните хора на които те помагат биха се зарадвали на допълнителна помощ от пакетирани храни и дрехи, тъй като оскъдните им пенсии не стигат.







В ПУ „Акад. Самодумов” Нова Загора 15 годишния стаж на директора ни помогна много в разбирането на цялостната картина на състоянието на помощните училища в България и как те остават недооценени и техните подопечни макар и отлично обучени до 8ми клас, не получават диплома за основно образование, а само някакъв тип сертификат, с който дори не могат в последствие да вземат и шофьорска книжка. Образованието в помощните училища е изцяло съобразено с нуждите на децата със специални потребности и е по-добро от това, което биха получили в нормално училище с назначените ресурсни учители, но при условие че получават диплома за основно образование.











В дома за деца лишенни от родителска грижа „Българка”, също поговорихме за образователните нужди на децата, как се справят с продуктите от първа необходимост и какво е положението при тах като цяло – останахме с добро впечатление, дома се намира в голям град и не е лишен от дарители и спонсори.











Като приоритет номер едно в ДДЛРГ „Олга Скобелева” е социалната интеграция на децата лишени от родителска грижа, нуждата от характерните за децата спортни занимания с колела, кънки - ролери и зимни, уползотворяването на дворното пространство с повече катерушки и пързалки, движението и спорта.



Говорихме за необходимостта от приобщаването на децата от училищата и гимназиите към каузи свързани с децата лишени от родителски грижи – да се създадат условия и да се изгради в тези млади умове желанието за работа с хора в неравностойно положение, да се инициират кампании в които те дейно да участват и да се възпита удовлетворение от изпълнението. Самия дом „Олга Скобелева” и нейните подопечни имат щастието и получават такава подкрепа от млади хора, които дейно се занимават с благотворителни дейностти насочени в помощ конкретно към дома. Те посещават дома редовно, като се срещат с децата, играят с тях, спомагат за тяхната интеграция, буден дух и повече усмивки.







В Дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Луиза” – Пловдив, базата също е в добро състояние, там имат желание да се направи спортна площадка на 3те декара свободна площ, с която разполагат за да има игрища за волейбол,баскетбол и мини футбол. Желанието им е да се изгради такава спортна площадка, която да може да се използва не само за децата от дома, но и за децата живеещи в района на Дом “Мария Луиза”.







В дом “Рада Киркович” имат нужда от ремонт на два етажа от базата с която разполага дома, за да стане поне толкова приятна за живеене колкото е първия етаж – вече ремонтиран в съответствие на изискванията на плана изготвен за дома – в определени цветове и със съответните настилки.











При тази среща се докоснахме до света в който ежедневно се намират директори, учители, възпитатели и психолози на деца с увреждания и тези лишени от родителски грижи – свят изпълнен с много любов, грижа, нежност, много ясни, прости и изпълними желания и идеи... и в същото време огромна ОТГОВОРНОСТ.







Благодаря, че ни приехте и ни позволихте да видим истината през Вашите очи.

20.02.2011 Поредна кампания "Купи и Дари" проведе Фондация Ейнджълс. Акцията се състоя в магазин "Елемаг", гр. София. Ангелите на Фондацията-Ивана Колева, Милен Гошин, Милена Николова и Симона Николова събраха продукти от първа необходимост като храни, почистващи препарати и други стоки за нуждите на хората в неравностойно положение, с помощта на активно включилите се в кампания клиенти на супермаркета.Даренията ще отидат за социалните домове в София.

19.02.2011 На 19.02.2011 Фондация Ейнджълс дари 300 кг риба трицона на ССУ с детска градина за деца с увреден слух "Проф. Д-р Дечо Денев", София по целогодишната програма "Храна за здраве".

16.02.2011 Всеобщите усилия на Фондация Ейнджълс и нейните съмишленици в идеята да подпомогнем хората в неравностойно положение доведе до сформирането на клуб Ейнджълс в град Габрово.

14.02.2011 Фондация Ейнджълс проведе първата си кампания "Купи и Дари" във Велико Търново, МОЛ-Велико Търново, супермаркет Пикадили. След град Габрово фондацията и нейните Ангели разширяват дейността си в помощ на хората в неравностойно положение за Централна България и в старопрестолния град.Бяха събрани продукти от първа необходимост, сладки, плодове, зърнени храни. Направените от търновци и гости на града дарения отидоха още на следващия ден в помощ на децата от Помощно Училище "Теодосий Търновски".

Първата кампания във Велико Търново "Купи и дари" беше подкрепена от новите членове на семейството на Ейнджълс- Координаторът за Велико Търново, Катя Кирилова , собственик на национална компания за недвижими имоти "Адина" и от Ангелите Румина Аврамова и Теодора Йорданова, възпитаничики на СОУ "Емилиан Станев",гр. Велико Търново с директор Христо Казаков.

09.02.2011 По програма - "ЗНАНИЕ" Фондация Ейнджълс дари на Калин Стоев и Надежда Стоева от Дом "Ронкали" гр.Бургас обучение по немски език, обучение по математика и учебни материали на стойност 700 лева.



Програма "ЗНАНИЕ" има за цел да осигурява възможността на деца от домовете в България да се обучават допълнително като това ги прави конкурентноспособни. Фондация Ейнджълс за втори път провежда проект "Знание", като това беше старта за 2011 година. Давайки възможност на дечицата от социалните домове да изучават чужди езици, математика и други фондация Ейнджълс спомага за тяхното равностойно израстване наред с техните връстници.

24.01.2011 Фондация Ейнджълс с председател Ивелин Кичуков проведе първата си кампания "Купи и Дари" за 2011 година в град Габрово и четвърта за града в МОЛ-Габрово, супер маркет Пикадили. Дарените от габровци продукти бяха събирани от Ангелите за социалните домове в Габрово.

Фондация Ейнджълс предаде зърнени храни,олио,сладки и бисквити и други хранителни продукти на Дом за Деца Лищени от Родителска Грижа "Христо Райков" и Звено "Майка и бебе".

Семейството на Ейнджълс започна годината в Габрово и с нов партньор - Нотариус Пламен Коев, който активно се включи в кампанията.

21.01.2011 Фондация Ейнджълс дари 24 кг. риба трицона по програма Храна за Здраве на Възпитателно Училище Интернат гр. Завет.

10.01.2011 Председателят на Фондация Енджълс получи най-хубавия Коледно-Новогодишен подарък. Трудът на целия екип и всички симпатизанти и поддръжници на Ейнджълс през изминалата година беше оценен и те получиха първото международно признание и дарение. Ложа Lodge Bloemhof-Fontein No 1250 Consecrated 4 november 1920 Of Ancient Free and Accepted Masons of Scotland дари на фондацията сумата от 1300 US$ както и грамота. Lodge Bloemhof-Fontein No 1250 е част от District Grand Lodge в Централна Южна Африка – което е доказателство, че разстоянието което ни дели не може да надвие желанието за едно добро дело, желанието да дариш, да бъдеш съпричастен и да оставиш положителна следа. Надяваме се това да бъде началото на една международна подкрепа, която да даде сила увереност и възможност на екипа на Енджълс да създава нови проекти, дарявайки все повече усмивка. Мотото под което ще работи Енджълс през 2011г. ще е ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!!!

30.12.2010 Фондация Ейнджълс с председател Ивелин Кичуков завърши годината с мероприятие в дом Рон Калии .Интересното беше ,че то бе проведено съвместно с учениците от 10 „в” клас на Търговска гимназия – Бургас .Вместо да си разменят подаръци те решиха с парите да закупят подарък на децата от Рон Калии .Съвместно с фондацията, която достави играчки по целогодишната си кампания „Играчка за всяко дете” те направиха коледно парти в дома . Председателя на фондацията, беше особено щастлив, тъй като от този клас са част от ангелите на Ейнджълс.За времето което са били в Ейнджълс те не само са се научили на добродетели, а са ги предали на своите връстници .По същото време фондацията завърши кампаниите си в Габрово и София зарадвайки децата от 4 дома с играчки по програмата .За една година фондацията стана първата българска бургаска фондация, която целогодишно помага по няколко програми на 1500 деца и възрастните хора в цялата страна.

27.12.2010 След стартирането на новата целогодишна програма на фондация Ейнджълс - „Играчки” ,започна раздаването им по социалните домове.Началото съвпадна и със началото на най-светлия празник Рождество Христово,което донесе още повече усмивки и празничен дух.

Дарения бяха направени в Дом за деца лишени от родителска грижа Надежда - София и Дом за деца с увреждания - ДАР- Св. Никола, София, благодарение на нашите приятели и партньори от Хиполенд.

23.12.2010 В навечерието на коледните и новогодишни празници, фондация Ейнджълс с председател Ивелин Кичуков в лицето на нейните ангели направиха дарение от събраните продукти от третата поредна кампания Купи и Дари в гр. Габрово.За изминалата 2010 година фондацията наложи своите благородни традиции в града и стана един постоянен помощник на социaлно слабите. Събраните продукти-сладки и бисквити,зърнени храни, хигиенни материали,брашно,захар и други в размер на около 250 лв бяха дарени на ДДЛРГ”Христо Райков” и Звено „Майка и бебе”.Надяваме се ,че не само жителите на Габрово, а и много юридически лица ще станат наши приятели и ангели в каузата да раздаваме усмивки.

18.12.2010 Фондация Ейнджълс проведе третата си кампания "Купи и Дари" в гр. Габрово, супермаркет "Пикадили". Ангелите на фондацията събраха продукти за домовете в региона, с които да зарадват децата в навечерието на Рождество Христово.

16.12.2010 Фондация Ейнджълс връчи по случай старта на целогодишната програма "ИГРАЧКИ" грамота на верига хипермаркети за детски играчки „Хиполенд”. Играчките са важни за развитието на умствени, мотори и социални умения при децата, те са инструмент който им позволява да научат важни неща за заобикалящия ги свят, по начин който те разбират.Тe не само служат за забавление на децата през свободното време, но и развиват необходими за живота умения. Чрез тази програма децата от приемните жилища и социалните домове ще бъдат зарадвани с играчки през 2010 и 2011 година, като неразривна част от нашето общество и ще растат по-усмихнати. Грамотата прие Галя Мръчкова - Маркетинг и PR Хиполенд ООД.

На 06.12.2010 г Фондация Ейнджълс дари на ССУ с детска градина за деца с увреден слух "Проф. Д-р Дечо Денев",

гр. София хранителни продукти по програма "Купи и дари"и лекарства по програма "Здраве".

На 06.12.2010 г Фондация Ейнджълс дари на СОУ за деца с нарушено зрение "Луи Брайл", гр. София

хранителни продукти по програма "Купи и дари"и лекарства по програма "Здраве".

На 03.12.2010 г Фондация Ейнджълс дари на Дом за деца Надежда - Младост І хранителни продукти по програма "Купи и дари", лекарства по програма "Здраве" и дрехи по проект "Топли дрехи".

На 03.12.2010 г Фондация Ейнджълс дари на Дом за стари хора Зона Б5 хранителни продукти по програма "Купи и дари" и лекарства по програма "Здраве".

На 03.12.2010 г Фондация Ейнджълс дари на Дом за деца с увреждания ДАР - Св. Никола хранителни продукти по програма "Купи и дари" и дрехи по проект "Топли дрехи".

28.11.2010 Фондация Ейнджълс достави дарените от граждани и гости на гр. Габрово продукти на Дом за деца лишени от родителска грижа "Христо Райков",гр.Габрово

На 28.11.2010 в магазини ЕЛЕМАГ Гурме в София се проведе кампания "Купи и Дари". Събраните от Ангелите на фондацията продукти ще бъдат дарени на Център за деца с увреждания "ДАР-Св. Никола", Дом за деца "Надежда", Дом за стари хора -Зона Б5, СОУ за деца с нарушено зрение "Луи Брайл" и Средно Специално Училище с Детска градина за деца с увреден слух "Проф. Дечо Денев", гр. София.

27.11.2010 Фондация Ейнджълс проведе втората си кампания Купи и Дари в Габрово. Ангелите на фондацията събраха продукти, които ще дарят на Дом за деца лишени от родителска грижа"Христо Райков",Габрово.

23.11.2010 Фондация Ейнджълс в лицето на новия областен координатор за град Бургас Вероника Павлова достави продуктите от мероприятието Купи и Дари на Дом за деца „Рон Калии”. На дома бяха дарени също книги по проект „Знание” и играчки по проект „Играчки”. Малчуганите бяха много щастливи от книжките и двата големи плюшени мечока предоставени от г-жа Вероника Павлова. В края на посещението ръководството на дом „Рон Калии” и фондацията в лицето на г-жа Павлова и г-н Ивелин Кичуков започнаха обсъждането на новия проект на фондация Ейнджълс свързан с изграждането на модерен библиотечен кът в дома, където децата ще могат да отдъхнат и четат книги в обстановка близка до семейната.



20.11.2010 Фондация Ейнджълс проведе петата си кампания Купи и Дари в Бургас. Ангелите на фондацията събраха продукти, които ще дарят на Дом за деца "Рон Калии",Бургас.

15.11.2010г. Фондация Ейнджълс, Агенция „VS MODELS“ и "VIP COMMUNICATION" организират на 27. 11. 2010г. от 18:00 часа благотворителен концерт на стадион „Лазур“ в град Бургас.

Каузата е обществено значима – целим да съберем средства за родилното отделение на МБАЛ „Бургас-АД“ – гр.Бургас. Нашето желание е чрез музикалното и танцовото изкуство да подпомогнем най-голямата болница в Бургаска област, като съберем средства от продажбата на билети.

Участници в концерта ще бъдат едни от най-големите български музикални звезди.

05.11.2010г. Фондация Ейнджълс има нов партньор "България Вендинг Сървисиз ООД.

02.11.2010г. дарените продукти бяха разпределени в СОУ за Деца с Нарушено Зрение-гр. Варна, Оздравително Училище "Д-р Никола Димитров"- гр. Варна, Дом за Деца и Младежи с Умствена Изостаналост - с.Рудник и Дом за Деца Лишени от Родителски Грижи- с. Бързица в помощ на децата в неравностойно положение.

01.11.2010г. Основателя на фондация Ейнджълс господин Ивелин Кичуков бе номиниран за "Човек на годината"-годишна награда за принос към правата на човека, заради неговата усилена работа за насърчаване на социалната отговорност сред българския бизнес, чрез разработването и прилагането програмите на фондацията.

29.10.2010 от 17:00 часа акция Купи и Дари 2ра част, се проведе в супермаркет "Камчия". На 30.10.2010 от 13:00 часа "Купи и Дари" продължава в супермаркет "Ралица",кв. "Аспарухово", а на 31.10.2010 отново от 13:00 часа се състои в супермаркет "Симона",кв. "Младост". Кампанията има за цел да отговори на зовове за помощ от домове в региона.

25.10.2010 "Фондация Ейнджълс" в лицето на Валерия Георгиева и Людмил Пешев, предадоха дарените от Варненци във верига "My Market", хранитални продукти на Дневен център за деца и младежи с увреждания Св.Йоан Златоуст, който бяха изключително благодарни за дарението.

25.10.2010 "Фондация Ейнджълс" в лицето на Валерия Георгиева и Людмил Пешев, предадоха дарените от Варненци във верига "My Market", хранитални продукти на Помощно Училище "Братя Миладинови".

25.10.2010 "Фондация Ейнджълс" в лицето на Валерия Георгиева и Людмил Пешев, предадоха дарените от Варненци във верига "My Market", хранитални продукти на Дом за Деца Лишени от Родителска Грижа - "Княгиня Надежда".

25.10.2010 "Фондация Ейнджълс" в лицето на Валерия Георгиева, предаде дарените от Варненци играчки, по програма "Играчки" в Дом за Медико и Социални Грижи за Деца гр. Варна.

22.10.2010г. Фондация „Ейнджълс” с председател Ивелин Кичуков, подкрепена от своите ангели и верига магазини „My Market” стартира първата от серия акции „Купи и Дари” във Варна. Акцията има за цел да отговори на изпратените ни зовове за помощ от 8 институции в града и окръга предоставящи различви видоме медицински и социални услуги на деца в неравностойно положение. Всички те, изявиха нуждата си от хранителни продукти и хигиензиращи материали. В акцията като дарители се включиха много добри Варненци, желаещи да помогнат.

21.10.2010г.Фондация "Ейнджълс" откри свойте ангели във Варна. Това са: Марина Петрова и Александър Александров.

19.10.2010г. Фондация Ейнджълс има нов партньор в благотворителната си дейност- верига детски хипермаркети ХИПОЛЕНД.

На 18.10.2010г. Фондация Ейнджълс дари на Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" гр.Бургас - хранителни продукти по проект "КУПИ И ДАРИ".

На 18.10.2010г. Фондация Ейнджълс дари на "Дом за деца Ронкалии" гр.Бургас - хранителни продукти по проект "КУПИ И ДАРИ".

16.10.2010г. Фондация Ейнджълс проведе акция Купи и Дари в Бургас в Мол Бургас верига Карфур

11.10.2010г. Фондация Ейнджълс дари част от събраните продукти по проект "Купи и Дари" на Звено "Майка и бебе", гр. Габрово

10.10.2010г. Фондация Ейнджълс дари част от събраните продукти по проект "Купи и Дари" на ДДЛРГ "Христо Райков", гр. Габрово

10.10.2010г. Фондация Ейнджълс отнесе част от дарените в акцията "Купи и Дари" продукти на Дом за деца лишени от родителска грижа "Велика и Георги Ченчеви", гр. Севлиево

На 09.10.2010г. Фондация „Ейнджълс” с председател Ивелин Кичуков, подкрепена от своите ангели и верига магазини „Пикадили” стартира първата от серия акции „Купи и Дари” в Габрово.

Фондация "Ейнджълс" предаде дарение на дрешки за деца от 3 до 7 годишна възраст на Дом "Надежда" гр. София

08.10.2010г.Фондация "Ейнджълс" дари по програма "Храна за здраве" на Оздравително училище "Д-р. Никола Димитров" гр. Варна, 12 килограма риба трицона.

07.10.2010г. Зам. Председателя на Фондацията Людмил Пешев дари по програма Здраве инвалиден стол и лекарствени средства на ЕТ "ДАР-Свети Никола" - Център за деца с увреждания, гр. София.

07.10.2010г. Фондация Ейнджълс дари на Дом за деца лишени от родителска грижа "Слънце", гр. Каспичан 36 кг риба трицона по проект "Храна за здраве".

06.10.2010г. Фондация Ейнджълс стартира програма ЗДРАВЕ

Фондация Ейнджълс ще проведе кампания КУПИ И ДАРИ във Варна на :

- 22 Октомври (петък) - супермаркет Камчия от 17 ч до 21 ч.

- 23 Октомври (събота) - супермаркет Ралица от 13ч до 21 ч.

- 24 Октомври (неделя) - супермаркет Симона от 13ч до 21 ч.

- 29 Октомври (петък) - супермаркет Камчия от 17 ч до 21 ч.

- 30 Октомври (събота) - супермаркет Ралица от 13ч до 21 ч.

- 31 Октомври (неделя) - супермаркет Симона от 13ч до 21 ч.

02.10.2010 Фондация Ейнджълс дари на Дом за деца лишени от родителска грижа "Княгиня Надежда", гр. Варна 24 кг. риба трицона по проект "Храна за здраве".

01.10.2010 Фондация Ейнджълс стартира набиране на средства в четирите магазина на веригата БМС. Там се разпространяват картички, средствата от продажбата, на които отиват по проектите - ЗНАНИЕ и ДАРИ УСМИВКА.

01.10.2010 Заместник председателя на Фондация Ейнджълс Людмил Пешев посети Дом за стари хора ЗонаБ5 на 1ви октомври - Международен ден на възрастните хора по повод техния празник.

28.09.2010г. /вторник/ Фондация Ейнджълс дари на ЕТ "ДАР-Свети Никола" - Център за деца с увреждания, гр. София - хранителни продукти и хигиенни материали по проект "КУПИ И ДАРИ".

28.09.2010г. /вторник/ Фондация Ейнджълс дари на Дом за деца "Надежда", гр. София - хранителни продукти по проект "КУПИ И ДАРИ".

24.09.2010г. /четвъртък/ Фондация Ейнджълс дари част от събраните продукти по време на акцията "Купи и Дари" в магазини Елемаг от 18-ти септември на Дом за деца с увредено зрение "Луи Брайл", гр. София.

23.09.2010г. /четвъртък/ Фондация Ейнджълс дари част от събраните продукти по време на акцията "Купи и Дари" в магазини Елемаг от 18-ти септември на Дом за деца с увреден слух "Проф. Д-р Дечо Денев", гр. София.

23.09.2010г. /четвъртък/Фондация Ейнджълс дари част от събраните продукти по време на акцията "Купи и Дари" в магазини Елемаг от 18-ти септември на Дом за стари хора Зона Б5.

23.09.2010г. Среща с Дом за деца лишени от родителска грижа в Габрово - "Христо Райков" по повод предстоящите кампании "Купи и Дари" и "Храна за здраве", приемане на Зов за помощ.

21.09.2010г. /вторник/ Фондация Ейнджълс дари част от събраните продукти по време на акцията "Купи и Дари" в магазини Елемаг от 18-ти септември на Дом за деца "Христо Ботев", гр. София.

18.09.2010г. /събота/ се проведе акция "КУПИ И ДАРИ" на Фондация Ейнджълс, в София в магазини Елемаг Гурме София. Събраните хранителни продукти ще бъдат дарени на домове от София.

14.09.2010г. Фондация Ейнджълс набира средства по програмата "ДАРИ УСМИВКА". "Ангелите" на фондацията разясняват на хората за Фондация Ейнджълс и нейните кампании - Дари усмивка, Купи и дари, важността на борбата срещу детския паралич и дават картичка на всеки изпратил смс.

13.09.2010г. Фондация Ейнджълс има нов партньор - верига магазини "My Market" по програмата "Купи и Дари". Всичките 13 магазина на "My Market" във Варна ще участват в набирането на хранителни продукти и други стоки от първа необходимост. Кампанията ще се проведе октомври месец.

11.09.2010г. Фондация Ейнджълс дари на Дом за деца лишени от родителска грижа "Велика и Георги Ченчеви" ,гр. Севлиево- 12 кг риба трицона, по проект "Храна за здраве".