Български   3638 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Council on Refugees and Migrants

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
 
Mission
Българският съвет за бежанци и мигранти (БСБМ) работи за установяване на трайната роля на организациите на гражданското общество в системата за закрила, приемане и интеграция на бежанците и мигрантите в България.



БСБМ цели изграждането на система, в която всеки да може свободно да участва във всички сфери и дейности на българското общество, основано на принципите на равенство, защита от дискриминация и толерантност.



БСБМ развива и укрепва сътрудничеството и партньорството между държавните институции, органите на местното управление и неправителствените организации за осигуряване на правна и социална защита на бежанците и мигрантите.



БСБМ насърчава междукултурния диалог, толерантността и недискриминацията към бежанците и мигрантите.
 
Organization Targets
БСБМ е платформа за застъпничество, лобиране и фондонабиране за закрилата, приемането и интеграцията на бежанците и мигрантите. БСБМ има за своя задача по-нататъшното развитие на отношенията между неправителствените организации на основата на общи принципи и ценности, разпределение на функциите и отговорностите. Основната цел е засилване ролята на гражданското общество за формиране на равноправна и справедлива национална и европейска политика и практика по убежището, миграцията и интеграцията.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000