Български   3637 NGOs




NGO Profile

Marine Cluster Bulgaria

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
 
Organization Targets
Основните цели на сдружението са:

1. Обединяване усилията на предприятия, образователни, научни и бизнес организации от секторите на българското морско стопанство и местни власти за постигане на устойчив икономически растеж.

2. Подобряване качеството на човешкия и иновационния потенциал, оптимизиране на ресурсната ефективност за конкурентоспособна българска морска икономика.

3. Популяризиране и интегриране на българската морска индустрия в международното морско икономическо пространство.

Last Project

Year:
Дни на сини кариери
 
Description:
СНЦ „Морски клъстър България“ продължава традицията за организиране на „Ден на сини кариери“, с цел привличане на младите хора към морските професии. Петото издание на събитието се организира в тясно сътрудничество с Българска Морска Камара, ВУЗ, компании и организации, заинтересовани от развитието на морската икономика на страната и подготовка на необходимите кадри за съответните сектори. След три поредни присъствени събития, това е второто, проведено онлайн. В рамките на събитието бяха очертани възможностите за бъдещо професионално ориентиране и кариерно развитие на младежите в основни сектори от Синята икономика.
Пред аудиторията бяха представени и обсъдени перспективи и изисквания на бизнеса за упражняване на различни професии в сферата на синята икономика при използване на съвременни технологии, възможности за образование и квалификация в секторите, актуални оферти за работа.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000