Български   3637 NGOs




NGO Profile

"Give a hand" Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
 
Mission
Мисията ни е да представляваме и защитава интересите на хората с увреждания в област Велико Търново и да работим за тяхното социално интегриране.
 
Organization Targets
Основна ни цел е подобряване на условията за социално участие и интеграция на хората с увреждания във всички сфери на обществения живот в област Велико Търново, чрез осигуряване на информация и консултации за независим живот, лобиране и застъпничество пред местните власти и институциите.

Last Project

Year:
Стъпки за по-добър успех в кариерата.
 
Description:
Проект „Стъпки за по-добър успех в кариерата” се финансира по секторна програма Леонардо да Винчи на Програма Учене през целия живот и предвижда сътрудничество между европейски научно-изследвателски центрове, институции от формалното и неформалното обучение и неправителствени организации. Същинските дейности по проекта предвиждат анализ на използваните образователни методи и техники за работа с хора с увреждания, с акцент върху тези с увреден слух. Проектът подпомага кариерното ориентиране на хората с увреждания и най-вече на тези с увреден слух, които биха искали да са равностойни на пазара на труда. Настоящият проект е продължение на работата на Сдружение „Подай ръка” в областта на търсенето и предоставянето на иновативни услуги за адаптация на хората с увреждания в реална трудова среда.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000