Български   3637 NGOs




NGO Profile

Ecoforum for Sustainable Development

Ecoforum for Sustainable Development

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Environment
Development of local communities
 
Mission
Нека заедно направим градската среда по-добра за живеене! Нека заедно опазим природата!
 
Organization Targets
- Осъществяване на дейности за опазване на околната среда и устойчивото развитие;

- Развитие и подпомагане на екологична дейност в областта на образованието, науката и практиката в национален и международен план;

- Установяване на контакти и делови връзки с аналогични национални и международни организации и осъществяване на активно международно сътрудничество.

Last Project

Year:
Проект "Студентски практики"
 
Description:
През 2013 г. сдружение „Екофорум за устойчиво развитие” се включи в проект „Студентски практики”, администриран от Министерство на образованието и науката. Сдружението има действащи договори с 5 висши училища в страната. Вследствие на договорите, в периода от 15.07.2013 г. до 28.02.2014 г. двадесет и двама студенти, изкараха в реална работна среда своята студентска практика в сдружението. Тя се проведе на позиции „Сътрудник по управление на европейски проекти и програми” и „Еколог”. Първата група се състоеше от 9 студенти от 5 висши училища в гр. София, а втората група се състоеше от 13 студенти от 3 висши училища в гр. София. Практиката бе съобразена с учебния процес на студентите и продължаваше средно около три месеца. Студентите получиха редица практически знания и умения, които ще им позволят да бъдат по-конкурентоспособни на пазара на труда.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Проект "Младежка заетост"

През 2013 г. Сдружение „Екофорум за устойчиво развитие” бе одобрено и сключи четири договора за субсидирана заетост за срок от шест месеца с три от бюрата по труда в гр. София. Вследствие на това, бяха назначени общо четири безработни лица на стажантските позиции в сдружението „Сътрудник по управление на европейски проекти и програми” и „Еколог”. Три от назначените лица бяха млади хора под 29 г. възраст. Към 01.04.2014 г. договорите са успешно изпълнени.



Едно от направленията в дейността на Сдружението е участие с наши членове – експерти в консултативни органи към местната и държавната администрация, както и в граждански и обществени обединения. Представители на Сдружението участват в над 30 тематични работни групи, комитети за наблюдение, обществени съвети, НПО мрежи и НПО коалиции.