Български   3639 NGOs




NGO Profile

Career Development Institute

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Education
Gender issues
 
Mission
Създаване на условия за опознаване и осъзнаване на правата на човека като ценност на демократичното общество,вкл. чрез развитие на интелектуални, творчески и професионални умения и независимост в личния и обществения живот
 
Organization Targets
-подобряване на професионалната реализация и развитие на неизползвания потенциал на жените и мъжете като важен фактор за постигането на успех

-осигуряване на достъпна и висококвалифицирана правна помощ и защита на жени и мъже, чиито права и свободи са накърнени

-популяризиране на мерки за премахване на дискриминацията на сексуална, възрастова, религиозна, етническа или др. основа и др.

Last Project

Year:
Медиацията в училище
 
Description:
Проектът „Медиацията в училище” предлага комплексен неформален подход на обучение на базата на съществуващия опит на участниците за развиване на толерантност, умение да водят диалог, да изграждат здрави междуличностни отношения, умения да намират изходи от възникналите напрежения и противостояния по пътя на възстановяване на общуването и грамотното поведение в сложни конфликтни ситуации. Запознаването с алтернативните способи за решаване на конфликти, в частност медиацията, ще повиши социалната компетентност на учениците.

History

Участие с доброволци в благотворителна изложба- базар „Лицата на надеждата” по инициатива на Център за психично здраве- Варна в партньорство с НЧ”Варнаненски будители” и Университетска ботаническа градина- Балчик при СУ”Св. Кл. Охридски”.