Български   3637 NGOs




NGO Profile

Alliance Francaise - Varna

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
 
Mission
Алианс Франсез – Варна, сдружение с нестопанска цел в обществена полза, разпространява френския език и култура във Варна, посредством курсове по френски език и многобройни културни събития, организирани в тясно сътрудничество с представителството на Френски институт – София във Варна. Сдружението е част от световната мрежа на Алианс франсез по света, координирана от Фондация Алианс франсез със седалище в Париж.



Приоритетна дейност на сдружението е обучението по френски език. Всяка година стотици курсисти от различни възрасти изучават езика на Молиер в Алианс франсез – Варна. Алиансът предлага курсове по общ френски, специализиран френски и подготовка за явяване на международно признати изпити за владеене на френски език DELF/DALF/TCF, за които Алианс франсез е сертифициран център.



Културните дейности заемат важна част при осъществяване на основните цели на Сдружението. С посредничеството на Франкофонския център видни творци на съвременната френска музика, литература и изкуство гостуват в града ни.



В медиатеката на АФ-Варна можете да заемете, срещу членство, книги от съвременни френски автори, нови френски филми на DVD, записи на френска музика. Същото членство, при заявено желание от Ваша страна, Ви дава възможност за пълна информираност относно културните събитията, организирани от нас, както и право на присъствие на тях безплатно или на преференциални цени.



Франкофонски център-Варна

Адрес: Ул. Преслав 69,

ПК 690, Варна 9000

Тел.: (+ 359 52) 631 325

Тел.: (+ 359 52) 603 553

Факс: (+ 359 52) 603 553



E-mail: info@afvarna.org

E-mail: cfdevarna@gmail.com



www.afvarna.org