Български   3639 NGOs




NGO Profile

Climate Action Coalition - Bulgaria

Informal Group
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Environment
Other
 
Mission
Коалиция за климата – България” представлява неформално обединение от граждани и организации, действащи срещу заплахата от антропогенните промени в климата, чрез прилагане на политики и решения за справяне с проблема.

Коалицията съществува от септември 2005 г. и в нея участват:



- Неправителствени организации;

- Граждански инициативни групи;

- Научна и академична общност;

- Медии;

- Представители на бизнеса и браншовите организации.



„Коалиция за климата - България“ организира акции и кампании, прожекции, изложби, дискусии и семинари, съдейства за провеждането и организирането на медийни обучения в страната, с което допринася за по-доброто разбиране на проблемите свързани с климатичните промени, както и за по-сериозната гражданска активност и ангажираност по тези въпроси.

На политическо равнище, коалицията работи за изготвяне на предложения и становища по планове, стратегии и закони, свързани пряко или косвено с изменението на климата.

Коалицията провежда застъпнически и информационни кампании в България по проблемите с изменението на климата и взема участие в международни прояви, кампании и инициативи.

Last Project

Year:
Активизиране на гражданското общество в България за реализация на политиките по изменението на климата
 
Description:
Чрез стартиралият през юни 2010 г. проект “Активизиране на гражданското общество в България за реализация на политиките по изменение на климата”, участниците в Коалицията привлякоха действащи лица от различни сфери, вкл. различни бизнес сектори, български и чуждестранни неправителствени организации, граждански инициативни групи, научната и академична общност, медиите и др. С развитието на движение, търсещо по-широк обхват, се постигна повишаване на обществената и институционалната информираност по въпросите за изменението на климата.
Проектът се осъществяви от WWF- България в партньорство с БлуЛинк Информационна мрежа.

History

Коалицията съществува от септември 2005 г. и към нея вече се присъединиха организациите:

Блулинк Информационна мрежа, Екологично сдружение „За Земята“, Информационен и учебен център по екология, Фондация „Междуетническа инициатива за човешки права”, Сдружение „Агролинк“, Сдружение „Природа назаем“, фондация "Деметра", Световен фонд за дивата природа – България, Приятели на земята – България, Червената къща - Център за култура и дебат, Фондация „Европейски екологичен фестивал”, Горичка: зеленият сайт, Регионален екологичен център- София, Народно читалище „Бъдеще сега”, Сдружение „Велоеволюция“, „Млади зелени“, Творческа формация „УгаБуга“, Младежка творческа мрежа „YartZ“, Списание 8 и др.