Български   3627 NGOs




NGO Profile

Maria`s World

Maria's World

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Social
 
Mission
Мисията на фондация „Светът на Мария" е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомага личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.
 
Organization Targets
• защита на човешките права и подпомагане на лица с интелектуални затруднения и техните семейства;

• преодоляване на дискриминацията и социалната изолация на лица с интелектуални затруднения;

• подпомагане на социалната им интеграция и личностна реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
над 500 000

History

Дневен център „Светове“ за хора с интелектуални затруднения функционира от 2013 г. Той е създаден от фондация „Светът на Мария“ с фокус върху подкрепата за развитие на трудови умения и реализацията на пазара на труда на хората с интелектуални затруднения.

Дневен център „Светове“ се предоставя като държавно делегирана дейност за хора с увреждания с капацитет 60 места. Услугата се предоставя в Дневен център „Светове“ и в Център за развитие на трудови умения „Учебна кухня“.

„Бон апети от Светът на Мария“ е социално предприятие, което осигурява обучение на млади хора с интелектуални затруднения за развитие на професионални умения, свързани с приготвянето на храна, обслужване и осигуряване на кетъринг за различни поводи и събития.