Български   3636 NGOs




NGO Profile

Association NAIA

Association NAIA

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Gender issues
Social
 
Mission
Оказване на психо-социална подкрепа, помощ и консултиране на уязвими групи от общността за постигане на равнопоставеност.
 
Organization Targets
Оказване на специализирана помощ за преодоляване на психичната травма, в следствие на преживяно насилие; психо-социално консултиране на деца и техните семейства за справяне с насилието; насочване към специализирани служби и институции; превенция на насилието сред учениците и в ранна детска възраст.

Last Project

Year:
Включване на новите реалности в традиционните подходи при подкрепата на жертви на домашно насилие в област Търговище
 
Description:
Дългосрочната цел на проекта е укрепване на системата за борба с домашното насилие в област Търговище. Дейностите ще осигурят достъпна и качествена защита, възстановяване и реинтеграция на пострадали от домашно насилие чрез непрекъснатост на услугите. Ще се работи за предотвратяване на рецидиви на домашно насилие чрез гъвкава работа с извършители на домашно насилие и за повишаване на ефективността при прилагане на ЗЗДН чрез прилагане на адаптивни и устойчиви подходи за междуинституционално сътрудничество. Проектът е актуален с това, че предлага адекватни на ситуацията подходи за повишаване на ефективността на борбата с домашното насилие, които правят подкрепата непрекъсната, достъпна и гъвкава. Проектът ще отговори на потребността на пострадалите от домашно насилие да имат непрекъснат достъп до социалните услуги, за да могат да защитят правата си, да укрепнат емоционално и да се реинтегрират в обществото. При сложната икономическа обстановка в страната, след поредица от кризи, пострадалите от домашно насилие са в рискова ситуация, заради трудното си финансово и социално положение - загуба на работа, доходи, лошо материалното положение, зависимост от извършителите и др. За да ги подкрепим адекватно ще им осигурим непрекъсната и достъпна професионална помощ, която не се влияе от ограниченията за присъствени срещи и се адаптира спрямо техните възможности.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000