Български   3638 NGOs




NGO Profile

Smile with us

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
 
Mission
1. Дарителство и доброволен труд, организиране на кампании за събиране на финансови средства и друг вид материална помощ с цел благотворителност.

2.Взаимодействие с международни, държавни, правителствени и неправителствени и общински органи и организации за изпълнение целите и задачите насдружението.

3.Разработване на конкретни проекти, в рамките на всяка програма, в това число и с международно участие, с които кандидатства за финансиране пред различни институции.

4.Създаване и популяризиране на публикации в електронните и печатни медии; подготвяне на медийни и рекламни кампании с цел образователна и информационна цел; организиране на просветна и издателска дейност.
 
Organization Targets
1. Да работи за културния и икономически просперитет на Северозападна България /Видин, Монтана и Враца/, както и в останалите области на Република България

2. Да съхранява, популяризира и отстоява духа на традициите и историческите ценности в северозападните области на Република България.

3. Да подготвя, създава и реализира културни и туристически продукти базирани на историческото наследство и съвременното икономическо положение.

4. Да инициира съвместна дейност с институциите местно и национално ниво по повод проблемите на деца и хора от всички възрасти, различни етноси и в неравностойно положение.

Last Project

Year:
Фолклорна студия Северняци,Детска фолклорна студия Севернячета
 
Description:
Сдружение „Усмихни се с нас” е създадено с идеята да развива дейност предимно в областта на културата. За целта към него има изградена Детска фолклорна студия „ Севернячета ”, обхващаща деца от 6 до 12 годишна възраст и Фолклорна студия „ Северняци ”с участници над 18 годишна възраст.
За краткият период на съществуването на студията, малките танцьори и певци са носители на пет награди от Фолклорният конкурс „Напеви от Северозапада” – Монтана 2011 /Първа награда в раздел „Камерни танци”, Втора награда в раздел „Обработен фолклор” II възрастова група, Първа награда за най-артистична двойка, Първа награда за изпълнение на ръченица, Първа награда за най-добре представил се хореограф/.Младите таланти повториха три от своите награди на тазгодишното издание на конкурса.
Детската студия изнася концерти във Видин и региона и има направени записи за ТВВ – Видин във връзка с Коледните и новогодишни празници.
Фолклорната студия се състои от 6 танцьорки, 6 танцьора, оркестър от български народни инструменти и певица. В програмата си формацията включва музика, песни и танци от различни фолклорни области в България. В оркестъра участва музиканта Георги Петров – гъдулар, който е работил няколко години в ирландското шоу „Ривърденс”. Певицата е млада и талантлива изпълнителка, завършила Музикалната академия в Пловдив, хористка от ансамбъл „Тракия”.Формацията в момента изнася 40-45 минутни концерти на круизните кораби, а от 01.07.2012 ще обучава американски туристи на български народни хора.
Ръководител на формацията е хореографа Ерик Петров – член на Националната секция на ЦИОФФ, носител на Златна и Сребърна лира на СБМТД и множество награди от конкурси.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Още от създаването си Сдружението е организатор и изпълнител на няколко добри инициативи, осъществени съвместно с Видинска Света Митрополия, читалище с. Кутово, Община Видин, ДДУИ „Свети Димитър” град Кула. Реализираните инициативи включват:

- Възстановяване и превръщане в традиция празнуването на Никулден във Видин;

- Благотворителни базари и изяви в помощ на децата от ДДУИ „Свети Димитър” в град Кула;

- Празник за децата от ДМСГ във Видин за Коледа;

- Честване на 40-годишнината от създаването на Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав” с поредица от мероприятия.