Български   3639 NGOs




NGO Profile

BILANI

BILANI

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Healthcare, patients’ rights
Social
Other
 
Mission
Мисията на програмата е редуциране на стигматизацията на зависимите личности от обществото чрез възстановяване на социалните функции и повишаване на комуникативните им умения. Фокусира се върху повишаване на психо-социалния статус и личностното функциониране на участниците
 
Organization Targets
- Опазване на общественото здраве чрез ограничаване и отказване на употреба и злоупотреба с психо-активни вещества, промоция на здравословен начин на живот, повишаване информираността на родители, учители, граждани и общественост по проблемите на употребата на наркотични вещества. Инвестиране във вътрешните ресурси на индивида и групите - знания, нагласи, умения и други, чрез които да се противопоставят на бъдещи възможни рискове, ангажиране на различни институции, имащи пряко отношение към проблема: Общинската изпълнителна и законодателна власт, училища, здравеопазване, полиция, социални служби, обществени организации и др.

-Постигане на позитивна промяна в обществените нагласи и възприемане на проблема наркомании като хронично рецидивиращо заболяване; промяна на личностовата ценностна система на зависимия, с цел осъзнаване обществената значимост на отделната личност.