Български   3638 NGOs




NGO Profile

Andromeda

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Gender issues
Physical education and sport
 
Mission
1. Постигане равенство на половете, като основна и неделима част от икономическото, социалното и демократичото развитие.

2. Обединяване на своите членове около идеята за ненарушаване и защита на правата на жените.

3. Посредничи между институциите и координира техните усилия по проблемите на домашното насилие, равенството между половете и недискриминацията.

4. Оказва съдействие на жертви на насилие.
 
Organization Targets
1. Да работи за утвърждаването и прилагането на ефективни политики в областта на защита и превенция от домашно насилие, където правата на гражданите и групи в уязвимо положение да са специално разгледани, отразявайки техните потребности, права и възможности за развитие.

2. Да подпомага и реализира инициативи в областта на правото, гражданското участие в управлението, образованието, здравеопазването, предоставянето на социални услуги.

3. Да реализира и подпомага изпълнението на превантивни образователни дейности, подпомагане на деца, младежи и възрастни в нужда чрез благотворителни кампании.

5. Да работи за повишаване капацитета на неправителствените организации и заинтересуваните страни, като осигурява достъпна информация, консултиране и обучение.

6. Да повишава правната култура на гражданите за ефективно отстояване на човешките и гражданските права.