Български   3627 NGOs




NGO Profile

Association Initiative for a Better Life

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
Local initiative groups
 
Mission
Сдружение „Инициатива за по-добър живот“ започва пътя си в началото на 2003 г., създадено от група млади хора с идеална цел. Измежду целите на сдружението са подобряване на жизнения стандарт на рискови групи от населението посредством изпълнението на проекти, финансирани от различни донорски институции на различна тематика – социална сфера, заетост, предприемачество, подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания, превенция на наркомании и домашно насилие и др.
 
Organization Targets
Основните цели на организацията са подкрепа на рискови групи – сираци, хора с увреждания, самотни майки и малцинствата, както и защита на техните права чрез организирането на семинари, разработване и участие в проекти за подкрепа на сираци, хора с увреждания, самотни майки, деца с увреждания и др., подкрепа за самотни майки, хора с увреждания и представители на малцинствата в адаптирането им на пазара на труда, участие в кампании и програми за защита на правата на детето, самотните майки и др. гореспоменати рискови групи.

Last Project

Year:
Енергия за кметовете
 
Description:
Целта на проект Енергия за Кметовете е да допринесе за успешното изпълнение на Споразумението на кметовете, Европейска инициатива за опазване на климата, чрез:

Да повиши капацитета на Координаторите и Поддържащите Структури за подпомагане на общините в присъединяването им към Споразумението на Кметовете и да засили ролята на местните власти като политически и административни структури;
Да подпомогне разработването и реализирането на Устойчиви Енергийни Планове в избрани общини;
Да контролира ефективното изпълнение на Устойчивите Енергийни Планове и да подобри ефективността на енергийното управление в избрани пилотни общини;
Да увеличи броя на Координаторите и Поддържащите Структури на Споразумението на Кметовете.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Сдружението е участвало в редица проекти и инициативи, финансирани от национални и международни донорски организации в различни сфери на дейност. През 2013 г. Сдружението кандидатства по проекти по програми в областта на защита правата на жертвите на насилие, правосъдие, социални въпроси и др.