Български   3627 NGOs




NGO Profile

Association "conscience"

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
Physical education and sport
Other
 
Mission
Сдружението ще работи за развитие и утвърждаване на духовните ценности в областта на обществените отношения;

(2) Подпомагане на социално слаби, инвалиди и лица нуждаещи се от грижи;

(3) Подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на членовете му;

(4) Организиране на беседи, лекции и обучение;

(5) Осъществяване на информационни дейности

(6) Издателска дейност.
 
Organization Targets
Целите на сдружението са:

Развитие и утвърждаване на духовните ценности в областта на обществените отношения, възпитанието на децата, образованието, културата, науката и техниката;

Подпомагане на социално слаби, инвалиди и лица, нуждаещи се от грижи;

Подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация;

Защита на човешките права и околната среда.

Last Project

Year:
"Да дарим късче щастие на децата в неравностойно положение”.
 
Description:
Проекта, който инициираме под надслов "Да дарим късче щастие на децата в неравностойно положение”. Той предвижда изграждането на адаптирани детски площадки за деца в неравностойно положение, оборудвани с подходящи и безопасни за нуждите им съоръжения, които ще включват и съоръжения за здрави деца. Проектираните площадки ще са разположени на открито и в закрити помещения и ще могат да бъдат ползвани, както от деца с увреждания, така и от здрави деца.
Идеята е провокирана от факта, че на територията на Област Варна няма подобни места /закрита адаптирана площадка няма и в страната/, където деца със специални потребности да могат да играят чувствайки се комфортно, а родителите им да са спокойни за тяхната безопасност. Чрез създаването на смесени детски площадки – уреди и съоръжения, както за деца в неравностойно положение така и за здрави деца, ние мислим за интегрирането и социализирането на тези деца.
Първите места, на които ще се изградят площадките са: Карин дом, Логопедична детска градина”Бриз-20” и ОДГ №9 “Ален мак”, а в последствие из целия град и областта.
Надяваме се на ползотворна и ефективна съвместна работа с повече хора, институции, организации, агенции и др., които да се отзоват, за да може да облекчим и оцветим поне малко изпълнения с трудности и ограничения живот на децата в неравностойно положение и техните родители.

History

За реализацията на първия етап – изграждане на детска площадка на територията на ”Карин дом” е необходимо събирането на дарения в размер на 73858,88 лв, като сме стартирали събирането считано от 17.10.2013 год.