Български   3627 NGOs




NGO Profile

Association for the Development of Arts and Crafts 7

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Local initiative groups
Professional organizations
 
Mission
Водени от дълбоката си любов към българската самобитност, идеята ни да помогнем за съхраняването на българските занаяти прерасна в една голяма цел – в епохата на глобализацията, чрез изкуството, в различните му аспекти, да се съхрани българското духовно наследство и духовния потенциал на нацията.
 
Organization Targets
Целите ни са - съхраняване и популяризиране на традиционни народно-художествените занаяти; кулинария; певческо, музикално и композиторско изкуство; танцовото изкуство; актьорското изкуство; изкуството в областта на живопис, графика и скулптура; творчеството в областта на художествената литература; работа с децата в училища, читалища и Центрове за работа с деца в цялата страна .

Last Project

Year:
Пазител на традициите
 
Description:
“Пазител на Традициите” е уникална по рода си национална инициатива, която цели да подкрепи и стимулира работата на творци и организации от различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария, като покаже на обществото начина, по който те работят, за да съхранят изконните ценности, бит и обичаи на България, претворявайки ги в изкуство.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Национален кулинарен фестивал "Пъстра трапеза", Национален детски конкурс за рисунки "Рецептите на Баба", Национална инициатива "Пазител на традициите",