Български   3639 NGOs




NGO Profile

Association of Cancer Patients and Friends

Association of Cancer Patients and Friends

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Healthcare, patients’ rights
Interest clubs
 
Mission
Да оказва съдействие и помощ на всички нуждаещи се в областта на онкологичните заболявания и тяхната превенция; защита правата и интересите на хората с онкологични заболявания; сътрудничество и посредничество при осъществяването на здравни, просветни, профилактични и други инициативи в полза на хората с онкологични заболявания; сътрудничество и посредничество между общински и областни власти, неправителствени организации и други институции в региона при разработване на програми и стратегии за подобряване условията на живот, социална адаптация, интеграция и личностна реализация на хората с онкологични заболявания; създаване на устойчиви партньорства с организации и институции от страната и чужбина; подпомагане и съдействие на хората с онкологични заболявания и техните близки при лечението им и снабдяването с лекарства, консумативи, диетични храни, апаратура; доброволческа дейност, организиране на дарителски акции и други подходящи и разрешени от закона инициативи в полза и подкрепа на хората с онкологични заболявания и техните близки; участие в регионални и национални форуми и инициативи в подкрепа на хората с онкологични заболявания; запознаване на обществеността с проблемите и специфичните потребности на хората с онкологични заболявания и техните близки; представителство и защита на интересите им пред местната и централна власти.
 
Organization Targets
Да съдейства и подпомага всички хора с онкологични заболявания на територията на град Габрово и всички съответни села по общини при лечението им и снабдяването с лекарства, съответните консумативи, диетични храни; здравна просвета и запознаване с последните новости на медицината в борбата й с тези заболявания; съдействие за социалната им интеграция и личностна реализация; развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката и технологиите или физическата култура; подпомагането на социално слабите, на инвалидите или лицата, нуждаещи се от грижи; подпомагането на социалната интеграция и личностната реализация; защитата на човешките права.

Last Project

Year:
"Организиране и провеждане на НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА НАДЕЖДАТА като културен модел за социална интеграция и адаптация на хората с онкологични заболявания"
 
Description:
Основна цел:
Задаване на работещ модел за социално включване на уязвими и рискови социални групи - хората с онкологични заболявания - чрез организирането на национално представено събитие с културен характер: Национален Фестивал на Надеждата и съпътстващи дейности
Специфични цели:
1. Фокусиране на общественото внимание и предизвикване на широк обществен резонанс по проблемите на алиенацията, социалната реинтеграция и адаптация на пациентите със заболявания от онкологичния спектър.
2. Изграждане на партньорства и работа в мрежа на неправителствени организации от страната, които споделят общи идеи и ценности в усилията си за подпомагане социализацията и реинтеграцията на хората с онкологични заболявания
Проектът се изпълнява по Договор № РД04-68/07.05.2014 г./; финансираща организация: Фонд „Социална закрила” при Министерството на труда и социалната политика.

History

Проект “Иновативни методи за преодоляване на психологическите и физиологически проблеми на онкоболните”. Бенефициента: Сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели”. Период на изпълнение: 20 юни 2013 г. – 30 юли 2013 г. Донор: Обществен дарителски фонд – Габрово. Съдържание на проекта: Сдружението инициира, организира и проведе обучителна среща в град Казанлък, като участие взеха 35 членове на сдружението. Обучението включваше и лекция на психолог по проблемите на онкоболните в следоперативния възстановителен период.