Български   3462 NGOs
NGO Profile

Reach for Change Bulgaria

Reach for Change Bulgaria

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Children
Grant making
 
Mission
Отключваме силата на предприемачеството и иновациите, за да създадем по-добър живот за децата и младежите.
 
Organization Targets
Reach for Change България e част от мрежата на глобалната фондация Reach for Change, която е основана в Швеция през 2010 година и има представителство в още 15 държави от Европа, Азия и Африка. В България Reach for Change оперира от 2014 година, когато започва да организира съвместно с Нова Броудкастинг Груп конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА.Ние вярваме,че децата са грижа на всеки. Инвестираме в децата, тъй като това са нашите бъдещи лидери, колеги и клиенти. Вярваме, че всяко дете е уникална личност със свои права, които трябва да се реализират тук и сега. Вярваме в силата на правилната идея в ръцете на правилната личност. Светът се нуждае от нови, радикални решения, които да съчетават страстта на социалния сектор с находчивостта на частния. Вярваме, че тези решения ще дойдат от смели предприемачи, живеещи близо до проблемите, които се опитват да решат.

Last Project

Year:
ПРОМЯНАТА
 
Description:
ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация "Промяната" от 2014 година насам. ПРОМЯНАТА помага на децата в България не чрез еднократни акции, а чрез систематична подкрепа за социални проекти. Селектираните в конкурса социални предприемачи стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от поне една година, в която получават подкрепа под формата на първоначално финансиране, бизнес обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от социални предприемачи в България и чужбина. От началото на инициативата до днес социалните предприемачи в ПРОМЯНАТА са подкрепили над 200 000 деца и младежи. Повече можете да научите на www.nova.bg/promyanata/

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

Reach for Change България е партньор на ING от 2015 година насам в инициативата Social Innovation Fund - фонд на ING, който подкрепя социални предприемачи чрез финансови грантове и менторска подкрепа. През 2020 Reach for Change България и ING създадoха "Да отворим кръга" - мултисекторна коалиция, която помага на хора и организации да развият своите иновативни идеи за социално включване. За повече информация: www.openthecircle.bgОт 2016 до 2018 година Reach for Change България организира и Академия за социални предприемачи - интензивна практично-ориентирана обучителна програма за личности с желание за развитие в сферата на социалното предприемачество.През 2018 фондаицята организира двудневната международна конференция “Партньорство за промяна”, която събра 40 гост лектори от сферата на бизнеса, институциите и неправителствения сектор от 9 европейски държави.