Български   3636 NGOs




NGO Profile

Dare Association

Dare Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Environment
Children
Gender issues
Professional organizations
Development of local communities
Social
IT development
Grant making
Community center activities
 
Mission
Dare To Improve! / Осмели се да подобриш нещата!

Предмет на дейност на сдружението e развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, образованието, културата, подпомагане реализацията на отделната личност, защита на човешките права и социалнослабите, опазване на околната среда на местно, национално и глобално ниво.
 
Organization Targets
Ключов фокус в текущата работа на сдружението е обучението, работата с доброволци и младежи с цел да се увеличи и развие човешкият капитал и капацитет на сдружението, да бъдат привлечени повече реурси и дейността на сдужението да се разшири и разпространи.

Обученителни дейности:

- Регулярни срещи на служителите и доброволците за развитие на потенциала и дейностите

- Провеждане на обучение и дискусии за способите за достигането на отделните цели на сдружението

- Организиране на срещи, дискусии, семинари, трейнинги, участие в интервюта и публикации.

- Участие в различни социални събития и инициативи и привличане на доброволци за разпространяване на дейността.



Основни приоритети и цели на сдружението:

1. Създаване на единна общност между хората и гражданско самосъзнание, като същевремнно се запази уникалността и правото на глас и изразяване на всеки.

2. Провокиране на творческо мислене, активност, мотивация, отговорност, желание и възможност за учене и развитие у младежите и гражданите в региона

3. Показване, информиране и предоставяне на различни възможности за развитие на младо активно поколение, което ще бъде основа за едно по-развито общество като цяло

4. Помощ на местни благотворителни инициативи и организиране на регулярни доброволчески събития и инициативи за соц. каузи и хора в неравностойно положение. Грижа за хората с ограничени възможности и такива в неравностойно положение. Работа по интеграцията и приемането им в обществото и недискриминирането им по какъвто и да е начин.

5. Провокиране, развитие и разпространяване на изкутсвото и креативността във всички форми, както и на методите за неформално учене и мотивация за учене през целия живот.

6. Насърчаване и развиване на гражд. инициативи за културно, социално и регионално развитие

7. Сътрудничество на регионално, национално и международно ниво с организации с подобни цели и дейности и участие в международни проектиТова включва и информиране на гражданите в региона и най-вече на младежите за принципите на европейско гражданство, възможностите за диалог, развитие и сътрудничество. Опазване и популяризиране на глобалните ценности и съструдничеството между различните етноси и националности в страната и ЕС

8. Запазване, показване и разпространение на културно-историческото наследство на България

9 Пропагандиране на толерантност в обществото и недискриминация. Уважение и грижа за всички хора без значение от техните пол, възраст, раса, социален и материален статус и т.н.

10. Поддържане и развиване на връзката между различните поколения, интеракцията между тях, разбирането и съвместната им дейност.

Last Project

Year:
Dare 2 Care Animals
 
Description:
http://bit.ly/2fFDddk
https://www.facebook.com/Dare2CareAnimals/

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Сдружението е повлияло вече над 350 млади хора в тяхното развитие чрез различни проекти използващи експериментални и иновативни неформални образователни методи. Над 100 българи на възраст между 15 и 30 г. са изпратени от сдружението на различни обучителни проекти и културни обмени в чужбина по програма Еразъм+.



Сдружението има опит в организацията и партньорството на младежки проекти по програма Еразъм+. Някои осъществени проекти са: Voice of Diversity (партньор), Magic of Music (партньор), Tones of Europe (партньор), Art Is An International Language.rnrnмай 2014 г., Велико Търново, съвместно с община Велико Търново - Training Veliko Tarnovo - Volunteering, Teambuilding & Leadership, Erasmus+, NGO work. rnПо време на трейнинга бяха използвани успешно методи за неформално обучение и бяха провокирани идеи за бъдеща работа и развитие.

Повече информация за опита на сдружението виж тук: образование и развитие на младежи тук: http://bit.ly/1nrxh7F



От 2015 г. сдружението осъществява и постоянна дейност/ проект Dare 2 Care Animals за намаляване на популацията на бездомни животни по улиците - чрез кастрации, осиновявания и образователни дейности към хората по темата.

Виж повече за проекта тук:

https://www.facebook.com/Dare2CareAnimals/

http://bit.ly/2fFDddk



Видео тук: http://bit.ly/2fwMd58