Български   3627 NGOs




NGO Profile

Mothers donation

Mothers donation

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Healthcare, patients’ rights
Promotion of philanthropy/volunteerism
Children
 
Mission
От май 2014-та Фондация "Майки за донорството" развива дейността си чрез обществено ангажирани информационни кампании, а година по-късно започнахме да набираме средства за двойките с най-тежки репродуктивни проблеми у нас, които не подлежат на финансиране от Центъра за Асистирана репродукция и общинските ин витро програми, с изключение на специално разработената и активна от средата на 2016-та година донорска програма на Столична община.

До този момент можем да се похвалим с над 4500 донора и над 2000 родени бебета. 74 са финансираните от нашата организация двойки с репродуктивни проблеми със сумата от 5‘000 лв. за всяка двойка. Средствата са събрани основно от благотворителния ни facebook базар.

Всички двойки и бебета на фондация „Майки за донорстовото“ може да видите и в нашия сайт: www.maikizadonorstvo.com



Областите, които обхваща нашата организация са: асистирана репродукция, раждане, майчинство, образование, демографски проблеми, детско и майчино здраве, бащинство и отговорно родителство.



Възможните начини да ни подкрепите

Банкова сметка:

IBAN: BG50UNCR70001523142155

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк АД

PAY PAL: mothers.for.donation@gmail.com
 
Organization Targets
Информиране на обществото, организиране на обучения, оказване на съдействие, организиране на инициативи за донорството на репродуктивен материал – донорство на яйцеклетки и/ли/ донорство на сперма



Подкрепа на донори, реципиенти и пациенти, включително оказване на подкрепа – емоционална и финансова на донори, рецепиенти и пациенти, както и на двойки, които се възползват от донорски материал.



Подкрепа на медицински заведения, включително заведения за болнична и доболнична помощ, както и на всякакви други здравни институции и организации и чрез оказване на финансова подкрепа.



Разширяване на познанията на българите за видовете донорство на репродуктивен материал, асистираната репродукция и новостите в лечението на безплодието.



Съблюдаване спазването на етичните и законови правила и норми за донорството на репродуктивен материал в Република България.



Популяризиране донорството на репродуктивен материал. Съблюдаване и защита на правата на донорите на репродуктивен материал.

Last Project

Year:
Ден на професии в медицината за учебната 2019/2020-та година
 
Description:
Ние от Фондация „Майки за донорството“ заедно с МБАЛ „Надежда“ обявяваме новата ни съвместна инициатива „Ден на професиите в медицината“.

Тя стартира с началото на новата учебна година 2019/2020 като в определен ден, всеки месец предварително записаните на e-mail: nadezda@maikizadonorstvo.com групи с ученици, ще получават специален достъп до лекарските кабинети, изследователските лаборатории и операционните зали.

Групите с ученици ще бъдат съпровождани от едни от най-добрите медицински специалисти на МБАЛ „Надежда“.

„Ден на професиите в медицината“ дава реална възможност бъдещото поколение да се запознае отблизо как протичат работните процеси в едно модерно и технически оборудвано с най-добрата медицинска апаратура лечебно заведение. Да получи правилна и достоверна информация за това по какъв начин се преглежда, диагностицира и лекува един пациент.

Лекарите на едноименната клиника ще дадат отговори на въпросите на учениците и ще повишат образователната култура в областта на медицината у всеки един учащ.

С инициативата искаме да повишим компетентността на българските ученици, за да знаят защо е важна здравната превенция и по какъв начин се осъществява. Искаме още учениците правилно да се ориентират и да знаят какви лекари са необходими за решаването на различни здравословни проблеми. Как да проследяват здравословното си състояние и с какви методи и техники да полагат ежедневни грижи за него.

„Ден на професиите в медицината“ е бъдещата инвестиция за информираността и здравето на всеки ученик. А защо не и да открием у подрастващите – скрити таланти на бъдещи професионалисти, като например – хирург, акушер-гинеколог, анестезиолог, ембриолог, лаборант и други специалности?

Ако сте учители, родители или пък вие самите, ученици – предложете и обсъдете идеята в клас, след което ни пишете на e-mail: nadezhda@maikizadonorstvo.com, за да ви запишем в инициативата.

Добре дошли в дома на Надеждата!
Приветстваме вашето професионално Бъдеще!

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

Ежегодната инициатива "Дни на донорството" организирана съвместно с МБАЛ "Надежда", която провеждаме в три поредни дни през първата половина от м. декември.

Информационна кампания "Имаш ли дете" в сутрешното шоу на „Ива от сутрин до обед“ по радио FM+ за 2016 и инициативата "Да обичаш е отговорност" реализирана в периода м. март м.май 2017 година.

Инициативата, насърчаваща детското четене.

Ежегодно Българско хоро през месец май в Лондон организирано от нашите координатори в Обединеното кралство.

Участвахме и в разработването на първата и единствена засега в страната действаща от лятото на 2016-та година Донорска ин витро програма на Столична община, заедно с други неправителствени организации.