Български   3639 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Association to the Producers and the Traders of Ecological Products

Bulgarian Association to the Producers and the Traders of Ecological Products

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Economic development
Environment
 
Mission
- обединение на продукцията с цел обхващането на големи пазари /земеделски кооперации; международни пазари/, за които се изискват големи количества;

- общи международни сертификати за качество, за всички членове на БАПТЕП;

- общи поръчки и ползване на машини и съоръжения, с цел по-малката им себестойност за членовете БАПТЕП, както и единна платформа за електронна търговия.



Сдружението осъществява дейност в полза на своите членове, изразяваща се в организиране на промоционални събития и изложения, семинари, кампании по въвеждане на европейските и международни политики в областта на производството и търговията с екологична продукция; подпомагане дейността на своите членове в областта на екологичното производство и търговия, чрез създаване на обща търговска марка, разпознаваема и търсена в Европа и света; представяне пред правителствени, международни организации и международни форуми; участие в създаване и обсъждане на законопроекти, свързани с екологията и екологичните продукти; иницииране и осъществяване на кампании, свързани с екологични производство и опазване на околната среда; консултации и подпомагане на иновационни и научни екологични проекти; консултации и реализация на екологични инвестиционни проекти, както и представянето им пред банкови, правителствени и други финансови институции.
 
Organization Targets
1. Да обединява усилията и разгръща инициативата на членовете си за подобряване на качествата на произвежданите и предлаганите от тях екологични продукти.



2. Да провежда просветна дейност по въпросите на опазване на околната среда (ОС) и да осигурява на всички свои членове необходимата информация за начините и средствата за справяне с проблеми на замърсяването на ОС



3. Да оказва съдействие за въвеждане на съществуващите и за създаване на нови специализирани практики и стандарти в областта на опазване на производството на екологично чисти продукти



4. Да следи за точното прилагане на законодателството, имащо отношение към проблемите на опазването на ОС и производството на екологично чисти продукти в защита на правата и интересите на своите членове, както и да прави по установения ред предложения за отстраняване на допуснатите нарушения.



Средства за постигане на целите на сдружението



чл. 8. Средствата, с които сдружението ще постига своите цели са чрез установяване на връзки и осъществяване на сътрудничество с национални и чуждестранни здравни, научни, професионални, обществени и други организации и движения със сродна дейност, както и с международни правителствени и неправителствени организации в сферата на опазването на ОС, производството и търговията с екологична продукция.

Last Project

Year:
"България - Биоградина на Европа и Света"
 
Description:
Програма за възстановяване и развитие на Българското фермерство
България - биоградина на Европа и света!

History

- Национален проект за третиране и оползотворяване на утайките от пречиствателни станции чрез български патент (beVermi);

- Български патентован модел (beVermi) за оползотворяване на утайки от пречиствателни станции за отпадни води

- Проектиране и изграждане на "constructed wetlands" (растителни пречиствателни станции) - базирани на естествени екосистеми и приложими за малки селища, вилни зони, преработвателни предприятия.

- Вермикомпостиращи инсталации

- Верми пречиствателни станции

- Биопонични системи и оранжерии