Български   3639 NGOs




NGO Profile

BalkanKids Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
 
Mission
Мисията на фондацията е да развива социалните умения и позитивния светоглед на младежите в неравностойно положение и да ги включва посредством методите на неформалното образование в проекти за европейска интеграция, социално включване и гражданско участие.
 
Organization Targets
Да промотира добрите идеи на младежи, доброволци и граждани, да развива неформалното образование, да развива комуникацията на чужд език и да насърчава активното гражданство.

Last Project

Year:
Доброволци за Надежда
 
Description:
Шест доброволеца от Франция, Испания, Македония, Германия и Полша работиха близо година с децата и младежите в неравностойно положение в града и организираха полезни и приятни занимания в свободното им време.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Фондация “Деца на Балканите” от три години и в момента има доброволчески проекти по програмата Младежта в действие в дом за деца, лишени от родителски грижи “Княгиня Надежда” училището за незрящи “Д-р Иван Шишманов”, дневния център за младежи с умствени увреждания и педиатричното отделение на МБАЛ "Света Марина"във Варна. Факт е, обаче, че благодарение на добрия имидж на фондацията, създаван от доброволците, интересът към тяхно участие в социални дейности се разраства. По време на Коледната благотворителна кампания създадохме стая за релаксация в дневния център за деца с умствени увреждания “Йоан Златоуст”, спонсорирахме и изработването на индивидуално креватче на дете с церебрална парализа от дома за деца с умствени увреждания в село Рудник, които също ни помолиха за помощ през летните месеци. Към нас се обърнаха с интерес и колеги от читалището в град Белослав. Те ни предложиха нашите доброволци да направят клуб за междукултурни контакти с младежите от града като веднъж в седмицата обменят информация за страните си, учат традиции и обичаи, говорят на родния си език или английски. Младежите от нашата доброволческа група "Делфините" също имат нужда от контакти с доброволци от други страни с цел да обогатят езиковите си и интеркултурни компетенции. След като активно съдействаха на доброволките във Варна с превод и помощ при работата с децата в дома, те вече също започнаха да проявяват интерес към доброволческа дейност преди началото на висшето си образование. Селектирахме един техен представител за шестмесечен проект в Португалия. Най-доброто е, че вече и младежи в дома за сираци се еманципираха в представите си за гражданско участие и проявявят интерес към ЕДС. Като за начало, възнамеряваме да изпратим един от тях на двумесечна служба при най-стабилния ни партньор - полската организация, която има съществен опит с работа с младежи в непривилигировани географски райони.



Контекстът на новия ни доброволчески проект ще затвърди създадените контакти със социалните институции в града - ще продължи да запълва свободното време на децата-сираци с полезни дейности в областта на изкуството, спорта и чуждите езици, ще продължи контактите с дневния център и училището за незрящи, където децата много се радват на доброволците, ще продължи анимацията в детското отделение на най-голямата варненска болница и ще гарантира устойчиво развитие на проектния екип на фондацията. Тъй като сегашните ни доброволци си тръгват на 1 август, от огромно значение за качеството на работата ни е дейността с тях да бъде продължена и разширена! Искаме също да дадем възможност и на български младежи да участват в ЕДС.



Работата по програмата Европейска доброволческа служба развива и организационния капацитет на фондацията като ни ангажира в устойчиви взаимоотношения със социални институции за деца в риск ,проектната ни компетентност за работа с младежи по европейски младежки програми и ще развие популярността на дейностите на фондацията и идеята за доброволчеството като цяло.