Български   3637 NGOs




NGO Profile

BG Hrana Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Branch organizations
Legislation, advocacy, public policies
Economic development
 
Mission
Мисията на Асоциация БГ храна е да работи за популяризирането на българската храна и напитки у нас и в чужбина, както и да подпомага производителите на храни и напитки с обучения, консултиране в областта на маркетинга, връзките с обществеността, подготовката на проекти за финансиране от европейски и международни донори и др.
 
Organization Targets
1. Подпомагане на обществото, възпитание на подрастващите и насърчаване на обществения интерес към здравословното хранене. 2. Развитие и утвърждаване на по-висока здравна култура при употреба на продукти от хранително-вкусовата промишленост. 3. Повишаване на качеството и безопасността на българската храна, като превенция срещу заболеваемостта. 4. Популяризиране на качествената българската храна и напитки у нас и в чужбина. 5. Подпомага местната и централната власти при регулиране на обществените отношения, касаещи хранително-вкусовата промишленост.

Last Project

Year:
Бизнес конференция `БГ храна - предизвикателства и възможности` и изложение `БГ храна и приятели` с международно участие
 
Description:
На 11.12.2015 г. в палата 7 на Международен панаир – Пловдив Асоциация БГ храна открива специализираното изложение „БГ храна & приятели”, което ще продължи до 13.12.2015г. включително. Паралелно с изложението на 11.12.2015 г. ще се проведе и Бизнес конференция „БГ храна – предизвикателства и възможности”. Събитията са насочени към българските производители на храни и напитки. За официално участие и партньорство тази година са поканени представители на Република Сърбия. Целта на изложението е не само да се представят българските производители, но и да се сключват реални сделки с български и чуждестранни корпоративни клиенти в специално обособено място за преговори по време на провеждането му. След поредица от запитвания на заинтересовани фирми да участват в специализираното изложение с информационен щанд с по-малка квадратура, Асоциация БГ храна договори с Международен панаир – Пловдив възможността за изграждане на малък щанд с минимална квадратура – 2 кв. м. По този начин и по-малките фирми ще могат да участват в изложението.