Български   3627 NGOs




NGO Profile

APUS

APUS

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Economic development
Education
 
Mission
Фондация "АПУС" носи името на съзвездието "Райска птица". В нашата епоха на терор, ненавист към различните и обедняване на населението тя ще вложи силите си за разбирателство, благоденствие и хармония в обществото.
 
Organization Targets
Фондация "АПУС" е създадена да подкрепя и реализира новаторски идеи и проекти с цел по-високо цивилизационно развитие във всички области на културно-обществения и икономически живот.

Last Project

Year:
"Урок по амбиция"
 
Description:
Създаване на "бизнес училище", което се нарича "Лица за милиони". То ще бъде с практическа насоченост за учениците от последните класове на средните училища предимно от областните градове в България. В него най-успешните бизнесмени и хора на изкуството ще преподават своите "Уроци по амбиция" на младите хора в провинцията, които искат да се реализират в България, но още не знаят как. Водещата идея на тези уроци е крилатата латинска фраза "Experientia est optima magistra" - "Опитът е най-добрият учител."
Проектът е в начален етап.

History

Фондация "Апус" е регистрирана съвсем наскоро и едва сега започва своята дейност. Но създателите й са работили по различни проекти, свързани с благотворителност и етническа толерантност, което може да се види в творческите им биографии.