Български   3462 NGOs
NGO Profile

YMCA Plovdiv

YMCA Plovdiv

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Interest clubs
Education
IT development
 
Mission
"За здрав ум, дух и тяло"

ИМКА Пловдив работи за развитието на общество, като дава възможност на младите хора да изпробват, развият и усъвършенстват своите качества и способности в образованието, културата и спорта, за да бъдат изградени като напълно развити личности.
 
Organization Targets
Да се осмисли свободното време на младите хора, да се повиши физическата, здравната, екологична и духовна култура на младите хора, да се укрепи семейството, да се съдейства за борбата срещу безработицата, социално да се подпомагат нуждаещи се слоеве от населението и да се работи за развитието на гражданското общество и демокрацията в България.

Last Project

Year:
ДЕТСКА ЗАНИМАЛНЯ в YMCA
 
Description:
ДЕТСКА ЗАНИМАЛНЯ в YMCA

YMCA предлага разнообразна лятна програма за малките ученици, с много игри и творчески занимания, а два пъти седмично децата ходят и на плуване!
Време: 07 юни - 31 август 2021.
Място: МХС - ИМКА Пловдив
Подходяща възраст: 6-11 години.
Спорт, плуване, игри, творчески и образователни занимания са включени в лятната програма на YMCA за деца от 6 до 11 г.

Програмата има за цел възпитанието на децата в трудолюбие, творческо мислене, честност, самостоятелност, отговорност и придобиване умения за общуване.
Програмата се провежда през лятната ваканция - всеки работен ден от 08:00 до 18:00 часа и включва сутрешни занимания на открито (посещение на басейн, игри в парка, разходки, посещения на музеи и събития) и следобедни творчески и образователни занимания в залата на YMCA.
Два пъти седмична - сутрин - децата посещават басейна на хотел „Тримонциум“.

Основни теми в програмата:
-​Опознаване и опазване на природата.
-Взаимоотношенията в семейството (семейни ценности, държание и отношение към по-възрастните).
-Общуване и комуникация.
-Организиране на времето.
-Опознаване на българското културно наследство.
-Спорт и туризъм.

Телефон за връзка: 0878 520 395
e-mail: ymca_plovdiv@abv.bg
Web Site: YMCA Plovdiv
Skype: ymca-plovdiv

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

ИМКА в Пловдив е възстановена през месец май 1991, благодарение на Симеон Илиев - един изключително ерудиран човек, който умееше да вдъхновява всички.Веднага след учредяването си ИМКА се установява в Общински младежки дом "Спектър", където започва провеждането на редовни седмични видеопрожекции, младежки работни сбирки и курсове по английски език. Наред с това редовно се организират еднодневни екскурзии в Родопите.Това продължава и през цялата 1992 година, когато с финансовата подкрепа на американската програма "SAPHIR" и на Общинска дирекция "Ученически лагери" ИМКА организира първия национален ИМКА-лагер. В него участват около 100 деца от Пловдив, София, Русе, Габрово, Бургас и Белово. След това ИМКА е домакин на тридневен национален семинар за обучение на доброволци, а в края на 1992 организира ски-лагер за деца от Пловдив и София. Следващата година ИМКА провежда първите два етапа на екологична експедиция “Марица”, като група от млади изследователи тръгва от изворите на река Марица. В края на годината ИМКА наема свой офис, където може да работи по-самостоятелно. Това позволява да бъдат разкрити голям брой клубни дейности: курсове по филателия, фотография, компютърна грамотност, английски език, музика, и е създадена библиотека. По това време членовете на организацията са 60.През 1995 ИМКА наема малка къща в центъра на

​гр. Пловдив, където продължава своето развитие още по-успешно. Създаден е малък младежки център, където младите хора могат да се срещат и реализират своите идеи и проекти. Организират се лагери, екскурзии, екскурзионни летувания, международни младежки обмени, екологични експедиции, обучения и семинари за доброволци, курсове по английски и немски език, курсове по филателия и видеооператорство. Стартират различни социални проекти, подпомагащи хронично болни деца, деца от малцинствата и деца сираци.Създават се контакти и партньорства с организации на YMCA от Германия, Швейцария, Англия, Гърция, Македония, Румъния, Дания, Австрия и САЩ, което помага значително за развитието на сдружението.През 2009, с финансовата подкрепа на Уайс Мен Регион Дания, ИМКА Пловдив закупи собствен офис. Това е първата придобита собственост на ИМКА в България след възстановяването на организацията през 1991 година.Днес ИМКА Пловдив предлага курсове и обучения по: Английски и немски език; Компютърно обучение за деца и възрастни; Програмиране за деца и ученици; HTML и JavaScript; Компютърна анимация - Scratch; ​БЕЛ и математика за 7 клас; Детска занималня; Младежки лагери и обменни програми.