Български   3627 NGOs




NGO Profile

Sofia Development Association

Sofia Development Association

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Библиотека

Социални иновации. Доклад от изследване и анализ на съществуващи подходи и опит в България и ЕС

Изследването е част от проекта „Социални иновации плюс – центрове за компетенции (SI PLUS)”, който е финансиран от Европейската комисия, Европейския социален фонд и Европейската програма за заетост и социални иновации. Изследователска задача е анализ на съществуващи центрове за компетенции или подобни на тях органи и съответните Европейски практики. Вече установените или започнати модели ще бъдат проучени и анализирани.

Социални иновации - Доклад за идентифициране и оценка на нуждите на местните потребители и заинтересовани страни

Изследването е част от проекта „Социални иновации плюс – центрове за компетенции (SI PLUS)”, който е финансиран от Европейската комисия, Европейския социален фонд и Европейската програма за заетост и социални иновации. Изследователска задача е Проучване на настоящите социални потребности, което се фокусира и върху онези, причинени от кризата с КОВИД-19 – с цел дефиниране на нови обществени предизвикателства и идентифициране на нови необходими умения.

Анализ на поведението на пътниците на база цифрови данни за подобряване качеството на транспортните услуги в София

Passenger behavior analysis

Анализът е направен в рамките на европейската инициатива за иновативни решения в градоустройството - Urban Innovative Actions (UIA) и проект Innoair Sofia. Той спомага за намиране на добри градоустройствени решения за "зелена" транспортна система в София.

131 идеи за овластяване в прехода към устойчива градска мобилност

В наръчника можете да откриете практически примери и предложения за местните власти, университетите и образователните институции и бизнеса, които формират взаимодействията и индивидуалните избори на гражданите.

Дизайн семинар за съвместно генериране на стимули за преминаване към устойчив транспорт

Семинарът е част от проект ИНОЕЪР „Иновативен обществен транспорт, отговарящ на търсенето на потребителите, за по-чист въздух в градска среда“. Задачата на семинара е да се открият стимули, които да мотивират гражданите да се откажат от ежедневното използване на автомобил и да използват устойчив транспорт в града.

Справочник за замърсяването на въздуха

Документът дава разбираемо обобщение на факторите, влияещи върху нивата на различни замърсители в атмосферата и как неблагоприятното им въздействие може да бъде премахнато или ограничено, за да се подобри качеството на въздуха в градовете в краткосрочен и дългосрочен план. Справочникът съдържа също стандартите за качество на въздуха от Европейския съюз и Световната здравна организация (СЗО) и информация за това как замърсяването на въздуха може да повлияе човешкото здраве, екосистемите и биологичното разнообразие, изменението на климата и културното наследство. Представени са също и вече разработените системи за мониторинг на качеството на въздуха в София, както и стратегии за управление на качеството на въздуха и добри практики от различни държави по света.

Download document

Европейски и глобален опит с транспорт при поискване, ниско емисионне зони и такса задръстване

Innovative Demand Responsive Green Public Transportation for Cleaner Air in Urban Environment. Best Practice Analysis on Common Global Initiatives

Докладът предлага анализ на най-добрите практики за общи глобални инициативи за транспорт при поискване като услуга в Европа и света. Представени са основните тенденции във въвеждането на зелен обществен транспорт при поискване, комбинирано с подхода „мобилността като услуга“ (MaaS) като нискоемисионни зони, такса за задръстване и зелени коридори. Анализът дава насоки за прилагане на тестваните решения, предизвикателствата, които те адресират, основни констатации, резултати и научени уроци.

Антикорупционно ръководство за нуждите на Общинска администрация – София

Ръководството е разработено като сборник от антикорупционни практики, определения, препоръки и описания на отделни случаи. Те са обединени около типични „горещи точки” в работата на местните власти в град София, определени въз основа на интервюта, проучване на общественото мнение и анализ на медиите, проведени в рамките на проекта. Целта му е да повиши осведомеността на общинската администрация относно процедурите за превенция на това опасно явление. Разгледаните теми включват: защита на интегритета: процедури и структури (добри практики от Холандия); конфликт на интереси: определяне и избягване на взаимното свързване между постове, функции и произтичащи от тях интереси; обществени поръчки:рискове, контрол на рисковете и прозрачност; общините: типични ситуации с висок корупционен риск.