В люлка за първи път…

Разкази за НПО
В люлка за първи път…

Да се качиш за първи път на колело, първият ти полет със самолет, първият път, в който караш кънки... Всяко ново нещо е едновременно вълнуващо и малко страшно. Така е и с Ивелина. Тя вчера за първи път се качи на люлка. Специална люлка, адаптирана за нея. „Ехаааа", каза тя, но все пак се държеше здраво за облегалките. С времето вероятно ще остане само вълнението и усмивките за нея и другите деца и младежи в Комплекс за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена", в Пловдив.

 

Ивелина има много приятели в комплекса, всъщност те са по-скоро семейство. Извън него има две много специални приятелки – Анита и Кристияна. Те са от квартала и често идват да си играят, танцуват и учат нови неща заедно. Момичетата бяха в началото на дванадесети клас в търговската гимназия в Пловдив, когато решиха да кандидатстват с проект в конкурса Млад Благотворител 2016, организиран от Фондация „Благотворител“. Искаха да купят люлка, адаптирана за деца, които се придвижват в колички. Защото отдавна знаят колко важни са забавленията в едно детство.

 

Стигнаха до полуфинала, но конкуренцията беше голяма и останаха на второ място. Фондацията реши да ги подкрепи с дарителска кампания. Искреното желание на Анита и Кристияна да направят добро спечели много хора. Беше събрана сумата от 2950 лв. От няколко дни люлката е монтирана в комплекса и се ползва активно.

 

Защото едни деца искаха да направят щастливи други деца. И успяха. 



 

 

 

Публикувано от:

 

 

Сходни публикации

24.08.2020
Социално предприемачество за промяна Социално предприемачество за промяна

Как сдружение „Фабрика за идеи" създава среда за генериране на обществено значими идеи и търси ...

05.08.2020
Фабрика за герои Фабрика за герои

Как от TimeHeroes променят българската реалност чрез ученическо доброволчество В днешно ...

16.06.2020
Живей един живот – спаси хиляди Живей един живот – спаси хиляди

Как гражданската организация „Съюз на българските спасители“ работи за изграждане на национална ...