Български   3644 NGOs




NGO Profile

European Future Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
 
Organization Targets
прилагане на европейските политики на национално ниво; прилагане на европейския социален модел, в чийто център е социалния диалог като движеща сила за икономическа и социална реформа; активизиране на ролята на социалните партньори в законодателния процес на ЕС; укрепване на връзката между социалния диалог на европейско и национално ниво; развитие и укрепване на демокрацията и защитата на човешките права; развитие и утвърждаване на гражданското общество, притежаващо високи духовни цености, социална чувствителност и отговорност към проблемите на нацията; изграждане на образована, културна и здрава нация; подпомагане на социално слабите и лица в неравносстойно положение; подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация; опазване на културното и историческо наследство на нацията и разпространение на познание за българската култура и история в Европа и по света; въвличане на гражданското общество в опазването на околната среда; включване на младите хора в специализирани проекти, програми и инициативи; осигуряване на устойчиво развитие на фондацията.

Last Project

Year:
Дестинация Култура
 
Description:
Проект „Дестинация Култура“ е финансиран от Столична програма Култура. Основната цел на проекта е подобряване на достъпа до култура на столичните граждани, работещи в областта на транспорта, чрез провеждане на културни събития в близост до работното им място. Специфичните постигнати цели на проекта са (1) Да се децентрализира достъпът до култура към периферията чрез провеждане на културен празник за Деня на транспортния работник за служители и семействата им от Летище София, „Столичен автотранспорт“, „Столичен електротранспорт“, БДЖ, НКЖИ, „Метрополитен“ и ЦГМ в района на Летище София; (2) Достъпът до култура да включва активно участие на публиката чрез участие в уъркшоп, самодейност и доброволчество.
Фондация „Европейско бъдеще“ е водещия партньор в проекта. Мястото на изпълнението му е София. Периодът на изпълнение е 01.05.2015 г. – 01.12.2015 г. Проектът е потсигнал напълно планираните си резултати.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Проект „Цветна градина“ е финансиран от програма „Зелена София“ на Столична община.. Основната цел на проекта е развиване на екологично чувство, познания и умения на младите хора за опазване на природата и зелените площи в столичниа град. Специфичните цели на проекта са приобщаване на младите хора към създаването на нови облагородени зелени площи в столицата със засаждане и поддържане на цветни насаждения на празни обеззеленени градски площи. Допълнитела стойност на проекта е наасърченото приобщаване на нови младежи към идеята за една по-зелена София чрез споделяне между връстници и продължаване на дейността с нови доброволчески инициативи.Изпълнен е от фондация „Европейско бъдеще“ през 2015 г.

Ежегодна Спартакиада на транспортните работници (8 издания досега)

Фондация „Европехско бъдеще“ е работила досега предимно на основата на доброволен труд на експертите й за изграждане на капацитета на младежи доброволци с повишаване на осведомеността им и изграждане на умения за работа с връстници, междукултурна компе тентност, въвличане на гражданското общество в опазването на околната среда, опазване и развиване на културната идентичност. Вече 5 години фордацията организира и провежда младежки спартакиади с доброволен труд по организацията и координирането им и само малка такса за участие, с която се покриват основни разходи по провеждането на събитието.