Български   3642 NGOs




NGO Profile

LGBT Youth Organisation Deystvie

LGBT Youth Organisation Deystvie

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
 
Mission
“Действие” е организация, посветена да допринесе за промяна в живота на ЛГБТИ хората в България. Визията ни е да постигнем пълно правно признаване и социално включване на ЛГБТИ хората в общество, в което се чувстват сигурни и признати.



Действие:

- Предоставя про-боно правни услуги;

- Води стратегически дела и извършва застъпничество с цел постигане на законодателни промени;

- Организира публични събития, протести, шествия (като София Прайд, София Прайд Филм Фест, Шествие за равнопоставеност, Шествие за правата на жените);

- Изпълнява програми за младежи, по здравни въпроси и за организиране на общности.
 
Organization Targets
Средствата, с които сдружението ще постига своите цели, са: Иницииране и участие в национални и международни събития и кампании за популяризиране и защита правата на човека; Консултиране на и сътрудничество с правителствени, неправителствени и бизнес организации; Сътрудничество с органите на законодателната, изпълнителната и съдебната власт в тяхната дейност по осигуряване на равни права на гражданите на РБ, независимо от сексуалната им ориентация иили полова идентичност. Паричните средства за постигане на ще се събират от членски внос, доброволни дарения и допълнителна стопанска дейност. Освен посочените средства, сдружението може да постига си и с други допустими от законите на страната средства.

Last Project

Year:
Национална ЛГБТИ Правна програма
 
Description:
Основната цел на проекта е овластяване на ЛГБТИ общността чрез осигуряване на пряк достъп до правна защита чрез Националната ЛГБТИ правна програма в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Завеждането на дела води до официална национална статистика и официално отразяване на съществуващ проблем, което от своя страна ще доведе до промяна на законодателството и подобряване живота на ЛГБТИ хората в България.

Програмата предоставя безплатни консултации и правна помощ на ЛГБТИ лица, партньори, семейства и техните деца, жертви на престъпления от омраза, дискриминация или други инциденти с дискриминационен мотив сексуалната ориентация или изразяването на пола.

Потърси ни: www.pravo.deystvie.org

Проектът „Национална ЛГБТИ Правна програма“ се изпълнява с финансова подкрепа предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

www.activecitizensfund.bg