Български   3640 NGOs




NGO Profile

Sofia Platform

Sofia Platform

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
 
Mission
Да развива и утвърждава ценностите на свобода и демокрация, както и гражданското общество и участието му в обществения живот; да съдейства за развитие на демократичните процеси и създаване на демократично гражданско съзнание; да пропагандира добрите демократични практики на обществата в преход; да съдейства за утвърждаване на ролята на политиката за развитие в българското общество; да разработва програми за реформи в съответствие с принципите на върховенството на закона и спазването на човешкине права; да подпомага и обучава демократично мислещи граждани и организации при формулиране наосновните проблеми и предизвикателства в процеса на реформи, както и при търсенето на решения за тях; да подпомага обществата в приход при изграждането и консолидирането на демократични институции и практики; даподпомага изработването и провеждането на политики на ЕС към страните в преход.

Last Project

Year:
Гражданско образование в действие
 
Description:
Проектът „Гражданско образование в действие“ (2017-2019) е продължение на два успешни проекта, които осъществихме през 2014 - 2016 година, свързани с преподаване на история, близко минало и гражданско образование. Целта на проекта е апробация на модулите от проекта на учебните програми по гражданско образование за ХІ и ХІI клас (общообразователна подготовка) на Министерство на образованието. След подготвителната фаза (май-декември 2017 г.), през 2018 г. нашите експерти разработват методология на преподаване, която ще тестваме в периодите март-май 2018 г. и октомври-декември 2018 г. в ХІ и ХІI клас в общо 9 училища в страната. Същия цикъл ще повторим и през 2019 г. Освен модулите за ученици и методология за измерване на натрупаните знания, разработваме и обучения по преподаване на гражданско образование за учители, свързани с въвеждането му като отделен учебен предмет през 2020 г.

Какво предстои?
- 30 модула по гражданско образование в XI и XII клас през 2018 и 2019 г.
- 20 обучения по гражданско образование за учители през 2018 и 2019 г., достъпни през Регистъра за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти на МОН от 2018 г.
- 2 летни училища по гражданско образование за студенти
- 25 публични дебата на тема „Какво означава за мен демокрацията?“
- Международна конференция по случай 30 години от падането на Берлинската стена

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000