Български   3641 NGOs




NGO Profile

Euro Advance

Euro Advance

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Local initiative groups
Education
 
Mission
Подпомагане развитието на гражданското общество и приобщаване на младите хора към неговите демократични ценности и принципи и стимулиране на свободния обмен на идеи и информация, интелектуални ценности и модели на сътрудничество;

Подпомагане адаптацията и социалната интеграция на хора с увреждания, хора от етнически малцинства, социално слаби младежи и др.

Подпомагане развитието на качествено и приложимо в практиката образование и професионална квалификация на младежи и възрастни хора, както и на хора с увреждания, хора от етнически малцинства, социално слаби и др.;

Развиване на съществуващия и съдействие за разработването и изграждането на нов модел за сътрудничество между неправителствения сектор и държавните институции с подобряване подкрепата за младежите и възрастните хора;

Насърчаване и подпомагане на инициативи, свързани с развитието на регионите в Република България;

Насърчаване на сътрудничеството на българските региони с други европейски такива;

Създаване на партньорска мрежа с други юридически лица с нестопанска , които си поставят сходни с тези на сдружението за осъществяване на съвместни проекти и инициативи.
 
Organization Targets
Сдружението развива общественополезна дейност, свързана с организиране на различни инициативи и събития, разработване на анализи на европейски теми, предоставяне на консултации по европейски политики, работа по европейски проекти и др.

Сред основните ни цели се открояват насърчаване и подпомагане на инициативи, свързани с местното и регионалното развитие, насърчаване на сътрудничеството между българските и европейските региони, подкрепа за развитието на гражданското общество и съдействие за разработването и изграждането на нов модел за сътрудничество между неправителствения сектор и държавните институции с цел подобряване подкрепата за младежите.

Ние се стремим да разработваме и изпълняваме програми в образователен, икономически, социален, културен, екологичен и граждански аспект, свързани с развитието на регионите в България. Сдружението провежда информационни кампании чрез организиране на събития, семинари, курсове и лекции, както и чрез разпространение на информационни бюлетини, статии и специализирана литература.

Last Project

Year:
TheMayor.EU - The European Portal for Cities and Citizens
 
Description:
"TheMayor.EU - Европейският портал за градове и граждани" има за цел да подобри разбирането между гражданите на Европейския съюз, местните власти и институциите на ЕС.
Целта на инициативата е да информира данъкоплатците за добрите практики на местно, регионално и европейско равнище, като отдаде заслуженото внимание на работата на местните власти. Това в крайна сметка ще доведе до подобрено сътрудничество и обмен на информация между общините в Европейския съюз и ще допринесе за социално-икономическото развитие на регионите и градовете.
Порталът е динамичен и отворен за всяка община от ЕС, желаеща да се присъедини към него, независимо колко голяма или малка. Чрез присъединяването си, местните администрации ще получат достъп до директен канал, чрез който могат да информират гражданите за най-новите си постижения и да популяризират интересни проекти в съответствие със споделените европейски ценности.
https://www.themayor.eu/

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

EUDIGIT – Европейски дигитални граждани



Сдружение „Евро Адванс“ се включи в проекта EUDIGIT – Европейски дигитални граждани. Проектът EUDIGIT има за цел да подкрепи борбата срещу цифровото разделение, което засяга голям брой европейски граждани. Проектът обединява шест града и една НПО, които изразяват загрижеността си относно връзката между цифровото изключване и европейското гражданство, особено сред хората в неравностойно положение.



Въз основа на актуалната ситуация, EUDIGIT ще проучи как градовете могат да се включат активно в намаляването на цифровото разделение чрез политики и подобряване на обществените услуги, съобразени с и адаптирани за всички граждани, както и по-добрата комуникация с тях.



Цели:



Укрепване на европейското гражданство и информираността на гражданите;

Допринасяне за намаляване на цифровата пропаст в градовете;

Съвместно изграждане на цифрови политики с гражданите.

Планирани дейности:



7 събития,

25 работни срещи с НПО и граждани,

създаване на ръководен комитет на EUDIGIT и граждански комитети за съвместно изграждане на политики във всички градове.

Очаквани резултати:



5 електронни книги от проведените семинари,

Декларация за сътрудничество между градовете партньори,

Проучвания за цифрово участие.

Целева аудитория:



520 директни и 30 000 косвени участници.

Проектът ще се реализира в периода Май 2020 – Март 2023.