Български   3642 NGOs




NGO Profile

Independent young people

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Children
Social
 
Mission
Нашата мисия е да създадем самостоятелност у младите хора. Вярвайки в тях разкриваме потенциала им като подпомагаме тяхното израстване чрез нашият богат опит и лично отношение.

Учим ги да ценят и живеят живота днес в реално време.
 
Organization Targets
1. Подобряване качеството на живот на децата и младежите в неравностойно социално положение и осигуряване на подкрепа за водене на самостоятелен живот след напускане на специализираните институции.

2. Формиране и задържане на умения за самостоятелен живот в младежите и осигуряване на условия за социално включване.

3. Предоставяне на условия за живот, близки до семейните, професионално обучение и изграждане на умения за оптимално функциониране в социалната среда.

4. Подпомагане на реализацията на младежката и социална политика и на младежките и социални дейности и проекти, определени със закон, акт на Министерски съвет, в партньорство с български, чужди организации или по европейски програми.

5. Подпомагане на талантливи деца и юноши.

6. Обучение за придобиване на знания и умения за самостоятелен живот във връзка с реалната социализация на младежите. При обучението се прилага индивидуален подход и се съобразяват конкретните потребности на всяко прието на обслужване лице.

7. Подпомагане на целеви програми свързани с деинституционализацията на деца и младежи и интегрирането им в социалната среда.

8. Разработване и предлагане на други услуги в общността, като „Дневен център за деца с увреждания“, „Център за социална рехабилитация и интеграция“ и др.

9. Спомага осъществяването на целеви програми и проекти за подпомагане на деца и младежи.

10. Работа със семейства и деца в риск с цел задържане или връщане на децата при биологичните им родители.

11. Работа с кандидатосиновители както по подготовката им за предстоящо осиновяване, така и по време на адаптационния период след осиновяването.

12. Спомага за реализирането на основните насоки на Националната стратегия и Визия за дейностите на децата в РБългария.

13. Създаване и организиране на клубове за ръчна изработка на различни артикули, свързани с бита и културата, които спомагат развитието на артистично мислене, предприемаческия дух, способностите за работа в екип и трудовите навици на младежите.

14. Иницииране, организиране и провеждане на състезания и конкурси, които да стимулират целеустременост и амбиция в младежите.

15. Развитие и утвърждаване на духовни ценности, гражданско общество и участието му в обществения живот.

Last Project

Year:
Шанс за образование
 
Description:
Проектът „Шанс за образование“ осигурява достъп до допълнителна подготовка за изпитите с външно оценяване след седми клас по български език и литература, математика чрез онлайн обучение , както и за задължителния зрелостенизпит след 12ти клас по бълг. език и литература на деца и младежи, настанени за отглеждане в държавни институции или приемни семейства, от слаборазвити райони и от ниско образовани семейства.