Български   3642 NGOs




NGO Profile

Innovations and sustainability academy

Innovations and sustainability academy

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Оказване на подкрепа на науката, образованието и бизнеса чрез насърчаване на иновациите и предприемаческата активност за постигане на устойчиво развитие
 
Organization Targets
1. Да утвърждава ценностите на гражданското общество чрез насърчаване на устойчивото развитие, зелената икономика и корпоративната социална отговорност и използване на информационни и комуникационни технологии, наричани за краткост по-долу /ИКТ/.

2. Да насърчава и подпомага на създаването и разпространението на научни знания, обмена на опит и трансфера на иновации в областта на устойчивото развитие, зелената икономика, корпоративната социална отговорност и ИКТ.

3. Да насърчава предприемаческата активност и изграждането на икономика, основана на знанието.

4. Да създава благоприятни условия и мотивация за научноизследователска, развойна, консултантска, експертна и образователна работа на учените и повишаване качеството на научните изследвания и публикации.

5. Да подпомага инициативи за социални, икономически, научни и образователни контакти.

6. Да подпомага обединяването на учените, работещи в областта на ИКТ, устойчивото развитие и трансфера на иновации.

7. Да подпомага международния обмен на учени, информация и литература, нови идеи, знания и технологии.

8. Да насърчава ученето през целия живот, придобиването на знания и умения за развитие и управление на кариера в академични, училищни и обществени среди.

9. Да разработва, осъществява и подпомага програми за образование и обучение (в различни форми) за подрастващи, младежи, безработни и представители на академични, училищни, бизнес, държавни и обществени организации и институции.

10. Да осъществява и подпомага проучвания, разработване и реализиране на проекти и програми, свързани с устойчиво развитие, екологичен и природосъобразен начин на живот и прилагане на ИКТ.

11. Да насърчава, организира и подпомага доброволчески инициативи и обществени кампании за устойчиво развитие, зелена икономика, корпоративна социална отговорност, трансфер на иновации, ИКТ и др. във връзка с насърчаване на предприемачеството и изграждане на икономика, основана на знанието.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

ISA Conference Sustainability challenges in modern organizations: https://sites.google.com/site/insustconference/



Journal of Innovations and Sustainability: https://sites.google.com/site/journalinsust/home