Български   3639 NGOs




NGO Profile

Code Success Foundation

Code Success Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Education
Grant making
 
Mission
Социално включване, чрез стимулиране на социални алтернативи, иновации и модерни технологии.
 
Organization Targets
1. Фондацията изпълнява дейности в посока подкрепа на образованието, професионалното развитие, отпуска стипендии и осъществява наставничество на представители на групи в неравностойно положение – малцинства, представители на социално слаби семейства, хора с увреждания, социално маргинализирани групи (напр. затворници, лекуващи се наркозависими и др.), политически и икономически бежанци, мигранти с лоши езикови умения и др.

2. Подпомага материално и духовно хора с тежко материално положение.

3. Подпомага конкретни дейности и програми на социални, здравни и духовни институции, насочени към помощ за хора в неравностойно социално положение.

4. Подпомага на процеса по създаване на квалифицирана работна ръка, работни места и повишаване на доходите на хора в неравностойно положение в различни икономически сектори в национален и световен мащаб, като:

a. Информационните и комуникационни технологии (ИКТ);

b. Финансов сектор – банков и небанков, фондове, микрокредитиране и др.;

c. Индустриални производства - енергетика, металургия, химическа и циментова промишленост, производство на машини и оборудване, автомобили (вкл. електроавтомобили) и др.

d. Материали за строителството, текстил, храни и др.

5. Повишаване на резултатността от усилията в сферата на иновациите, социалната алтернатива и съвременните технологии, в частност ИКТ.

6. Повишаване на ефективността на дейности касаещи социално включване, де-маргинализация, ефективна комуникация – менторство и медиаторство, разработване на нови методологии и по-добри образователни услуги за хора в неравностойно положение.

7. Стимулиране на социалното предприемачество и подобряване на продуктивността на микро, малки и средни социални предприятия, чрез по-добър достъп до пазари и информация, ИКТ стимулирани микро-финансови програми и др.

8. Насърчава, развива и поддържа ценностите на социално отговорно общество в България и в международен план.

9. Работи за гарантирането на неприкосновеността на човешките и гражданските права и свободи.

10. Подпомага интеграцията на България в Европейския съюз и работи за укрепване на регионалното сътрудничество, като една значима социално отговорна страна.

11. Участва в създаването на климат на доброжелателство и взаимопомощ в обществото.

12. Други незабранени от българското и международното законодателство дейности.

Last Project

Year:
Академия "Програмирай успех"
 
Description: