Български   3640 NGOs




NGO Profile

Sdruzhenie ”Zornitsa”

Sdruzhenie "Zornitsa"

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Youth issues, policies and research
Other
 
Mission
Чл. 7. ДЕЙНОСТИ

Ал. 1 За постигане на целите Сдружение ”ЗОРНИЦА” развива следните основни дейности:

т. 1. Създаване и поддържане на електронни информационни мрежи.

т. 2. Развива и подпомага любителското художествено творчество.

т. 3. Организиране на школи, кръжоци, курсове, клубове, фестивали и събори, празненства, концерти, чествания и младежки дейности.

т. 4. Събиране и разпространяване на знания за родния край.
 
Organization Targets
ГЛАВА ВТОРА

ЦЕЛИ И ДЕЙНОСТИ



Чл. 6. ЦЕЛИ

Ал. 1 Основните цели на Сдружение”ЗОРНИЦА” са в обществена полза и са свързани с:

т.1. Развитие и обогатяване на културния живот, социалната и образователната дейност в населеното място, където осъществява дейността си.

т. 2. Запазване на обичаите и традициите на българския народ и в частност на местните обичаи и традиции.

т. 3. Разширяване знанията на гражданите и приобщаването им към ценностите и постиженията на културата, науката и изкуството.

т. 4. Възпитаване и утвърждаване на национално самосъзнание.

т. 5. Развитие на творческите заложби на участниците в дейността на сдружението.

т. 6. Осигуряване условия за развитие на младежки дейности, с които да се задоволяват потребностите на младите хора.

т. 7. Социална и благотворителна дейност.

т. 8. Да подпомага развитието и налагането на стандарти при провеждането на ФЕСТИВАЛИ, КОНКУРСИ И ДРУГИ КУЛТУРНИ МЕРОПРИЯТИЯ в страната и чужбина, като в същото време подпомага развитието на хората в тази насока.

т. 9. Сдружението е насочено към максимално широк кръг от хора, без ограничение на пол, възраст, етническа принадлежност и вероизповедание.

Last Project

Year:
Младежите танцуват
 
Description:
Проекта „Младежите танцуват” е фолклорен проект, в който взимат участие предимно млади хора от целият град, донасяйки със себе си своята самобитност и характер. Проекта е по образец на вече утвърдилата се в страната ни инициатива „Хора за хората“.
Началото на проекта се слага заедно с проекта “Свободната книжарница“, като на площад „Възраждане“ всички започват да танцуват български фолклорни хора. Преминавайки с ритмите на българската народна музика младите увличат зрителите и ги водят към мястото на същинското провеждане на проекта.
За създаване на атмосфера на приятелство допринася и факта, че проекта няма странична намеса.
Осъществявайки този проект целим да запознаем гражданите на града и околните населени места с характерни български хора от всички краища на страната. Желаем да разширим познанията на зрителите за различните области на България и по този начин им даваме възможност за по-пълно запознаване с културното наследство оставено ни от нашите прадеди.
Една от основните цели е създаване на връзки между участниците от различни танцови състави и колективи, като по този начин се разширява значението и популяризирането на проекта. Тръгвайки си от Плевен всеки млад човек оставя една отворена врата на приятелство, която утре ще го доведе обратно в нашият град. Други млади хора, които са временно в града, прибирайки се по родните си места всеки ще рекламира гр. Плевен, като привлекателно място не само за фолклорен туризъм.
Създаването на рекламни клипове допринася за разширяване географията на проекта. Ще остави допълнителен интерес у всеки един и ще го подтиква отново да преживее прекрасни мигове на нашият проект.
Опита от провеждането на “Хора за хората“ в другите градове в България показва, че всички участници изявяват желание отново да се върнат там и през следващата година. Убедени сме, че и с този проект ще постигнем същият ефект.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

"Младежите танцуват - 2017" - приключил успешно

"Свободната книжарница - 2017" - приключил успешно

"Весело лято - 2017" - приключил успешно