Български   3641 NGOs




NGO Profile

Edu Compass Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Professional organizations
Other
 
Mission
Фондация Edu Compass подкрепя децата и младите хора, да създават по-добро настояще и бъдеще, като освобождават и развиват скрития потенциал. Помага им да реализират своите мечти и да създават добро за всеки човек.

Фондация Edu Compass помага на преподаватели, възпитатели, образователните институции и организации, да развиват и разширяват капацитета си за осигуряване на адекватно, новаторско и съвременно обучение.

Изпълняваме мисията си, като създаваме висококачествени образователни методологии, обучения, курсове, учебни материали и предлагаме услуги за подобряване на образованието, неговата ефективност и добавена стойност за хората в съвременното динамично общество.
 
Organization Targets
Фондация "Edu Compass" има за цел да въздейства по-най добрия начин на образователната система, като я допълва и адаптира към съвременните и ефективни методики за работа и обучение на младите хора.

Чрез обучения, консултации и треньорски услуги, насочени към училища, университети и неправителствени организации , работещи с младежи, ние им помагаме да постигнат своите цели, да подобрят качеството и изпълнението на своите дейности, да преодолеят предизвикателствата, пред които са изправени и да постигнат цялостно подобрение във всеки един от аспектите на тяхната работа.

Екипът на фондацията изготвя анализи, използвайки иновативна методология, проектира, прилага и измерва ефективни и съвременни решения, без допълнително натоварване на учителския и образователен персонал и без ненатрапчиво присъствие, което би нарушило стабилността на учебния процес.

Last Project

Year:
Програма за Кариерно Ориентиране и Предприемачество „Career rEvolution
 
Description:
В съвременния динамичен и променящ се свят, образованието се развива, пазарът на труда също, много професии изчезват, появяват се нови. Предизвикателствата пред младите хора нарастват непрекъснато. По тази причина всички осъзнаваме нуждата от съвременни методи за образование и кариерно ориентиране за младите хора, поставящо акцент върху необходимите за тях нови знания, умения, качества и „събуждане“ на предприемчиво мислене и предприемаческия им дух.

Програмата за кариерно ориентиране и предприемачество Career rEvoltuon гарантира дълготраен резултат и се състои от 4 части:

1. 7 модула, в които участниците откриват коя профресионална реализация е най - подходяща за тях, създават кариерен план и развиват конкретните умения, които са им необходими.
2. индивидуален коучинг за всеки участник.
3. включване в онлайн платформа за обучение, която помагат да участниците да приложат и интеггрират постигнатото по време на курса.
4. последващи 2 срещи с групата след курса с цел утвърждаване на постигнатото и отговаряне на въпроси по кариерния план.

Заедно с това всеки участник в програмата става част от нашия „Еду Компас клуб “, в рамките на който фондацията организира обучения и менторство, свързани с личностното развитие и предприемачеството. Помага на младежите да бъдат креативни и да мислят предприемчиво. Да мислят глобално, да маркират проблемите пред съвременното общество и идеи за решаването им. Среща ги с успешни лидери и предприемачи, които да ги мотивират с личния си пример за постигнат успех.

Ние не просто помагаме на младежите да открият своя кариерен път, да направят кариерен план и да го реализират. Ние ги подкрепяме и мотивираме да структурират и реализират свои собствени проекти и идеи. Срещаме ги с вдъхновяващи лектори и ментори. Споделяме с тях полезна информация и ресурси и ги насочваме към разбирането на най - съвременните тенденции в областта на образованието, човешките ресурси и предприемачеството.

Career rEvolution подготвя младежите да създадат успешна кариера, да изградят умения за постигане на успех и да направят план за бъдещето си образование, кариерно и личностно развитие. Програмата помага на младежите да бъдат активни, да вземат решения, да си поставят и да постигат цели.

Програмата включва цялостен подход към кариерата като жизнен път в няколко направления:

• Развиване на умения за съзнателен информиран избор в социален и професионален план.

• Откриване на най – подходящата област за развитие и успешна кариерна реализация.

• Създаване на цялостен профил, на базата на който да се прави информиран избор и да се постигне максимално ефективна и удовлетворяваща личностна и кариерна реализация.

• Изграждане на навици за успех, усвояване на умения и нагласи за успех - планиране, последователност, фокус, управление на време и финанси.

• Определяне на лични приоритети и създаване на кариерен план.

• Първи стъпки в предприемачеството като начин на мислене, нагласа и генератор на положителни промени и тенденции.

• Адресиране и справяне с лични предизвикателства по отношение на инициативност, лична организация, спазване на срокове и себе мотивация.

• Създаване на ключови умения за лична ефективност при себе реализация: целеполагане, определяне на приоритети, управление на време, себе израз, създаване, комуникиране и презентиране на послание.


Каква е добавената стойност за младежите от участието им в програмата?

• Кариерна визия и план, както и предприети първи стъпки към тяхната реализация.

• Повишена мотивация.

• Умения за планиране и управление на кариерата.

• Предприемачески умения, нагласа и познаване на ползите от предприемачеството.

• Подобрени комуканционни умения.

• Подобрени умения за управление на времето и личната продуктивност.

• Подобрен фокус и концентрация.

• Умения за търсене и избор на адекватни работни позиции.

• Умения за създаване на автобиография, мотивационно писмо, видео представяне и лично портфолио. Изграждане на личен бранд.

• Умения за успешно представяне на интервю за работа.

Към кого е насочена програмата?
Ученици на възраст между 16 и 19 години, на които има предстои да изберат университет, да кандидатстват за работа и да планират първите стъпки в кариерата си.

History

Фондацията има няколко реализирани и действащи проекти, подробно представени в уеб сайтът:

http://www.edu-compass.com/content/projects/