Български   3640 NGOs




NGO Profile

Academic Foundation for English and American Studies

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Grant making
 
Mission
ФОНДАЦИЯ “УНИВЕРСИТЕТСКА АНГЛИЦИСТИКА И АМЕРИКАНИСТИКА” /ФУАА/ насърчава и подпомага научните изследвания в областта на англицистиката и американистиката в България като съдейства за провеждането на научни конференции и семинари и осигурява частична подкрепа при отпускане на стипендии за студенти.



Тя координира усилията на специалистите по английски език, английска и американска литература и култура в страната. ФУАА провежда заедно с някои от водещите издателства в страната и ежегоден конкурс за млади преводачи-англицисти и американисти. Образователният център на ФУУА съдейства за качествено обучение по английски език.

History

“Иновативни методи за подобряване качеството на преподаване в Катедрата по англицистика и американистика на Софийски Университет „Св. Климент Охридски” № EDU.0086.20130412, 2013-2015г. Съвместно с Фондация "Америка за България". Грантът е на стойност 227 585 лева и ще послужи за разработване на електронни курсове и помагала, както и за реконструирането на зала 243 в Ректората на СУ и превръщането й в модерна университетска аудитория.