Български   3647 NGOs




NGO Profile

NGO Society for culture and Awareness THE STORKS

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Social
 
Mission
Да реализира обществено значими проекти за утвърждаване на националните и европейски ценности в образованието, културата, социалната политика.
 
Organization Targets
Да подпомага адаптацията, развитието и професионалната реализация на младите хора, на лицата в неравностойно положение; да подпомага развитието на професионални умения на младежи, артисти, професионалисти във всички области на изкуството и медиите, като издава Детско онлайн списание „Щъркел“, да насърчава развитието на талантливите деца; да променя нагласите и осъществява положителна промяна в обществото спрямо хората с увреждане; да осъществява международни контакти със сходни организации в други страни, които прилагат методите на терапевтичните изкуства и др.

Last Project

Year:
Детско онлайн списание ЩЪРКЕЛ
 
Description:
Детско онлайн списание \"Щъркел\" публикува детско творчество в цялото му многообразие. Има силен социален акцент, представяйки творчески портрети на деца с увреждане, както и работа с деца с увреден слух и зрение.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Екипът осъществява занимания с деца по творческо писане, конкурси, включително международни, радиотеатър с български училища в чужбина, арт занимания, терапевтичен куклен театър, музикотеапия. Сътрудничи с широк кръг организации и със сръбското онлайн списание ТАБЛА.