Български   3642 NGOs




NGO Profile

Mommy and Daddy`s foundation

Mommy and Daddy's foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Healthcare, patients’ rights
Community center activities
Other
 
Mission
Мисията ни е да подкрепяме родителите и професионалистите в осигуряването на пълноценна грижа за децата. За постигането й създаваме нови модели за комуникация и подкрепа на родителите, включвайки в тях и професионалистите. За да бъде максимално ефективна на нашата работа, е необходима обща визия за ранното детско развитие в България. За целта, работим по създаването на Наръчник по пълноценна грижа, който да обедини разбиранията на специалисти и родителите около съвременните принципи и практики по пълноценна грижа.
 
Organization Targets
Да съдейства родителите и грижещите се да осъзнават своята най-значима роля през първите години за бъдещото здраве и благополучие децата и да прилагат адекватни знания и умения.



Да подпомага изграждането на по-добро взаимодействие между родители и професионалисти с цел осигуряването на подкрепяща, адекватна и системна грижа и проследяване на развитието на децата.



Да популяризира съвременните и най-нови знания и подходи в областта на превенция на социално значими и други заболявания, проследяване на развитието на детето и ранното разпознаване на рискови състояния с цел подобряване на родителските и професионалните практики.



Да съдейства за развиване на политики и инструменти, подкрепящи ранното детско развитие и мултидисциплинарния подход по отношение на детското здраве и развитие.

Last Project

Year:
Родителски кът в читалищната библиотека
 
Description:
Целта на проекта е да се осигури на семействата от село Бов лесен достъп до подходяща литература, образователни игри и обучения/уъркшопи в подкрепа на добрата родителска грижа и позитивното общуване с децата. С реализацията му ще спомогнем за изграждането на по-компетентна родителска общност, навици за четене и съвместната игра между родители и деца. Моделът може да бъде използван и за други читалищни библиотеки.

Семействата с деца в село Бов нямат равен достъп до информация, обучения и консултации по належащи въпроси. В селото няма детски лекар, училище за родители и събирателно място за тях. В цялата Свогенска община няма такова. Читалището с библиотечно-информационен център е притегателно място, но не разполагаше с необходимите условия и литература. В селото са регистрирани 107 деца до 14 г.

Решението е да създадем приятно място за игра, четене, срещи и обучения в читалищната библиотека, където родители и деца да могат да прекарват време заедно и да имат позитивни преживявания. Да им осигурим лесен достъп до нови родителски и детски книги. Тези два етапа са почти реализирани и до м. февруари ще бъде напвавено откриването на родителския кът. Набираме средства за третия етап от проекта, а именно 2200 лв за обучение на местни представители с цел провеждане на занимания по програма "Библиотека на играчките", „Разкажи приказката“ и др., както и за пълно или частично набавяне на играчки към тези програми.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000