Български   3645 NGOs




NGO Profile

Bulgarian association for research and development

Bulgarian association for research and development

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
 
Mission
Да работи за насърчаване на мирната политика на Република България и засилване на ролята на страната в развитието на търговско-икономическите, културните и политическите взаимоотношения със страните от Югоизточна Европа и Централна Азия.

Да изследва политическите и икономическите процеси в страните от Югоизточна Европа и Централна Азия, възможностите за развитие на връзките с тях, както и възникващите регионални рискове и заплахи.

Да провежда изследвания и да организира образователни семинари, конференции и други форуми, с участието на водещи специалисти и експерти на национално и международно равнище, които да съдействат за поддържането на активен диалог и сътрудничество в интерес на подобряване на търговските, икономическите и политическите връзки.

Да разработва и реализира програми за начините, методите и спецификата при работа и осъществяване на двустранни връзки със страните от Югоизточна Европа и Централна Азия.

Да инициира, организира и взема участие в провеждането на съвместни конференции и семинари на неправителствени организации от Югоизточна Европа и Централна Азия, както и в изготвянето на аналитични материали относно влиянието на политическата обстановка и стабилността върху развитието на търговските, икономическите и културните връзки между Република България и тези държави.

Да създава партньорства с неправителствени организации в страните от Югоизточна Европа и Централна Азия за координация и осъществяване на гореизброените дейности.