Български   3642 NGOs




NGO Profile

THEOSIS Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Children
Social
 
Mission
Сдружението работи за духовното израстване на обществото, за социално подпомагане на нуждаещите се, за образование в областта на културата, историята и традициите, установяване и развитие на сродни духовни и културни общности в страната и чужбина.

Проучване проблемите на хора в неравностойно положение, планиране на дейности и организиране изпълнението им за подпомагане разрешаването им, организиране на благотворителни мероприятия, осигуряване на условия за социалната им интеграция и личностната реализация.

Last Project

Year:
Разширяване на социалната дейност за възрастни жени и мъже в регион Русе
 
Description:
Традиционно у нас грижата за възрастните хора се възприема като отговорност на членовете на семейството. В резултат на миграцията на младите в чужбина, в нашия град много възрастни хора остават без подкрепа и имат трудности с достъпа до здравни и социални грижи.
Настоящият проект е тригодишен и е продължение на предходния, който беше стартиращ, целящ развитие на социалната дейност в Русе и региона. Подсигурява грижи и внимание за възрастни хора и хора с увреждания, за подобряване качеството им на живот.
Осигуряваме грижи и внимание за около 45 души, разделени в две групи: 1. самотни възрастни и 2. хора с увреждания и психични проблеми. Самотните възрастни са подпомогнати в ежедневните дейности, които не могат да осъществят сами, както и в социалните си контакти - разходки, екскурзии в района, арт представления, участия в дейностите и запознанства.
В проекта участват и младежи доброволци, които имат известен опит и подпомагат работата ни с нови идеи и настроение.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Социален проект за повишаване чувството на радост и намаляване на изолацията сред младежи без родители, с умствени затруднения, живеещи в дом в с. Брестовица.

Проектът имаше за цел да внесе радост, да помогне за по-добро самочувствие на младежите без родителска грижа, живеещи в дома, чрез предоставяне на мотивационна и психологическа подкрепа.

Два пъти месечно се срещахме с около 35 младежи и техните социални помощници в дома и извън него. Разговаряхме, посещавахме и си устройвахме забавни мероприятия, разходки сред природата в района. Заедно празнувахме рождените дни на всеки от тях, съвместно приготвяхме храната за почерпка, като участие вземаха всички.

За ежегодните благотворителни базари с младежите изработихме традиционни български сувенири, картички и други ръкоделия. Това донесе радост и забавление за всички участници. Приходите от базара използваме за продължаване на социалните дейности. Редовно организирахме разходки и почерпки в градския парк, съчетано с групови спортни игри.

Всички тези дейности допринесоха за намаляване чувството на самотност и изолация, подобриха контактите и общуването извън тяхната затворена среда, спомогнаха за придобиване на повече самочувствие и радост в ежедневието.