Български   3640 NGOs




NGO Profile

Yacht Club Chernomorets Burgas

Yacht Club Chernomorets Burgas

Association – sports club/federation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Interest clubs
Promotion of philanthropy/volunteerism
Physical education and sport
 
Mission
Яхт клуб “Черноморец Бургас“ е създаден от изявени състезатели по ветроходство и приятели на морските спортове от град Бургас.

Клубът е учреден с решение № 1 от 20.03.2007 г. на Бургаски окръжен съд и регистриран в обществена полза. От същата година е редовен член на Българската федерация по ветроходство. През 2012 г. е избрано ново ръководство на клуба.

Основна цел на клуб “Черноморец Бургас” е възстановяване на ветроходните традиции на бургаските ветроходни клубове „Черноморец” и „Нефтохимик”.

Яхт клуб „Черноморец Бургас” има амбиции да укрепва, развива и издига престижа на бургаското ветроходство сред обществеността в региона, страната и чужбина. Една от водещите задачи на клуба е създаване на силна детско- юношеска ветроходна школа в гр. Бургас.

За периода на своето съществуване клуб „Черноморец Бургас“ участва в голяма част от състезанията в спортния календар на Българската федерация по ветроходство и може да се похвали с няколко републикански титли и места в призовата тройка.

Яхт клуб „Черноморец Бургас” е организатор на станалата вече традиционна ветроходна регата „Черноморец Бургас“ в класове Оптимист, Кадет, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 420, 470 и Фин. В регатата се включват над 85 плавателни съда от 15 ветроходни клуба.
 
Organization Targets
Основна цел на клуб “Черноморец Бургас” е възстановяване на ветроходните традиции на бургаските ветроходни клубове „Черноморец” и „Нефтохимик”.

Яхт клуб „Черноморец Бургас” има амбиции да укрепва, развива и издига престижа на бургаското ветроходство сред обществеността в региона, страната и чужбина. Една от водещите задачи на клуба е вече факт, а именно, създаване на силна детско- юношеска ветроходна школа в гр. Бургас.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000