Български   3641 NGOs




NGO Profile

Association for Civil Development

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Education
Physical education and sport
 
Mission
1. Да работи за социалното, културното и гражданското развитие и интеграция на младите хора и хората от непривилегировани групи и общности на територията на страната ни. 2. Да насърчава и подкрепя граждански инициативи, свързани със значимостта на гражданското общество и участието на младите хора и хората от непривилегировани групи и общности в него. 3. Да спомага за развитието на социалното предприемачество и утвърждаването му като бизнес модел, който генерира социална стойност и допринася за постигането на интелигентен и устойчив растеж на обществото. . 4. Да подпомага, насърчава и пропагандира действия и дейности, насочени към запазване, съхраняване и развитие на изкуството и културата, да разпространява идеите за ценността и богатството на културното многообразие и междукултурния обмен. 5. Да подпомага теоритични и практически образователни инициативи, наблягащи на възпитанието за ролята на гражданските права и гражданското общество, включително като организира обучения и информационни кампании в тези области. 6. Да насърчава, съдейства и подпомага развитието на спорта, технологиите, културата, образованието, социалните дейности и гражданското общество. 7. Да участва в други местни и чуждестранни организации със сходни цели и дейности, да популяризира техния опит, както и да си сътрудничи с тях при решаване на общи проблеми. 8. Да подпомага мероприятия на държавни и местни органи и неправителствени организации в дейности, които съвпадат с целите на Сдружението.

Last Project

Year:
Играй & Учи
 
Description:
Иновативна онлайн игра (http://game.activestart.bg/) , която цели да ​​повиши знанията и разбирането на младите хора за целите, историята, основните функции, ценности и дългогодишната роля на НАТО в опазването на глобалната сигурност;
Играта има 4 нива на трудност. Всеки играч трябва да се регистрира, преди да започне да играе. След всяко ниво на трудност се получават допълнителни бонус точки. Играчите могат да сравняват резултатите си (в точки) с останалите регистрирани участници. Целевата аудитория на проекта са млади хора от 15 до 22 години.
Проектът използва иновативен метод за споделяне на информация за НАТО чрез новите технологии. Проектът е представен пред над 500 младежи от 10 града в България.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

През 2019 Асоциация за гражданско развитие създаде иновативна образователна игра „Играй&учи” за историята, основните цели и задачи на НАТО. Играта е част от проект посветен на 70-та годишнина на НАТО и е подкрепен от дирекция „Публична дипломация“ на НАТО.

През август 2019 г. Сдружение за гражданско развитие осъществи първия

по рода си баскетболен лагер за деца „J Hunt for Skills Basketball Camp“.

През месец ноември и декември 2018 Сдружение за гражданско развитие започна коледна инициатива „Дари чорапи, помогни на човек в нужда“.

През май 2018 г. екипът на Асоциацията за гражданско развитие осъществи проект „Активен старт”, подкрепен от посолството на САЩ в София.