Български   3640 NGOs




NGO Profile

Road Safety Institute

Road Safety Institute

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Education
Professional organizations
 
Mission
Създаване на Институт за пътна безопасност като независима неправителствена организация, която да обедини експертния потенциал на гражданското общество в страната и да подпомага дейността на институциите по отношение проблемите на БДП.



Проучването на световната практика показва, че в повечето Европейски страни и Съединените щати функционират национални институти за пътна безопасност. Те пълноценно ръководят процесите, свързани с БДП, като наблюдават дейността на институциите, анализират първичната информация по темата, активно контактуват с гражданите и всички заинтересовани страни, за да предоставят ефективни решения на съществуващите проблеми. Те са своеобразен мост за добри практики в национален и международен план.



Създаването на Институт за пътна безопасност е препоръчано на България от ООН и Световната банка.



Вярваме, че създавайки Институт за пътна безопасност ще допринесем за преодоляване на текущата негативна ситуация страната и ще се превърнем в ключов елемент в борбата за намаляване на жертвите и пострадалите на пътя.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Стотици инициативи в областта на застъпничеството, образованието по БДП, обучението на водачи, кампании за пътна безопасност