Български   3640 NGOs




NGO Profile

CIOFF Bulgaria

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
1. Да развива културния обмен между народите и популяризиране на българското фолклорно изкуство, обогатяване на познанията за фолклорно богатство на народите, подпомагане и създаване на условия за активен културен обмен между институти и колективи от страните участници във фолклорните фестивали;

2. Да съдейства за организиране и провеждане на международни фолклорни фестивали на територията на страната и чужбина, съдействие за по-тясно сътрудничество и взаимно подпомагане с други фондации и организации със сходни цели в страната и чужбина
 
Organization Targets
1.Разработване, организиране, финансиране и изпълнение на проекти и програми, допринасящи за осъществяването на нейните цели – самостоятелно или съвместно с други правителствени или неправителствени организации;

2. Разработване, организиране, финансиране и изпълнение на проекти и програми, свързани с фолклор, традиционни изкуства и нематериално културно наследство.

3. Сътрудничество с местни, регионални, национални и международни организации, имащи сродни цели и задачи;

4. Организиране на симпозиуми, конференции, семинари, фестивали, изложби, конкурси и др. с теми, касаещи фолклор, традиционни изкуства и нематериално културно наследство.

5.Организиране и регистриране на клонове на фондацията в други населени места, както и привличане на доброволци. 6. Организиране на културни и други мероприятия с благотворителна цел.

Last Project

Year:
Културна панорама на Фондация „Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства -България /ЦИОФФ-България/”
 
Description:
1.Организиране и провеждане на 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли през 2021 г., предвиждащ организиране на концерти в 16 града в страната с участието на над 800 колектива в различни категории :
К1. Групи за хорово пеене;
К2. Танцови групи и ансамбли за автентичен и изворен фолклор;
К3. Танцови групи и ансамбли за обработен фолклор, деца до 14 г.;
К4. Танцови групи и ансамбли за обработен фолклор, възрастни над 14 г.,;
К5. Групи за маскарадни, маскени, кукерски игри и народни обичаи;
К6. Камерни (певчески, инструментални) групи до 10 човека,;
К7. Индивидуални изпълнители.

2.Организиране на летен детски творчески лагер с цел подобряване работата в детските фолклорни колективи. Семинарите се водят от експерти в областта на детската хореография в т.ч. демонстрационни репетиции, семинари, поставяне на нови танцови постановки от авторите на произведенията, ежедневни концерти на сцена.

3.Научна практическа конференция със специалисти в областта на Нематериалното културно наследство,

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000