Български   3640 NGOs




NGO Profile

Association Music World - Balchik

Association Music World - Balchik

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
International and European issues, policies and research
Education
 
Mission
Сдружение „Музикален свят-Балчик“ работи за подпомагане и развитие на хоровото изкуство и музикалната култура в община Балчик. Грижи се за съхраняване на традициите, подпомага популяризирането на хоровото изкуство в страната и чужбина, в това число в международни хорови конкурси и фестивали. Oбединява усилията на творческия екип и ръководството на смесен хор „Черноморски звуци“ с тези на държавните и общинските органи. Грижи се за осигуряване на допълнителни финансови и материални средства, съдейства при организиране на концертна и звукозаписна дейност. Сдружението осъществява своите цели и задачи самостоятелно, както и във взаимодействие с други юридически и физически лица.
 
Organization Targets
Сдружение „Музикален свят-Балчик“ е създадено по идея на самите хористи от смесен хор „Черноморски звуци“, с цел самостоятелна правна норма, с която да реализират проекти и инициативи.

Визията на организацията е пряко свързана с организирането и провеждането на ежегодния Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ /проведени 10 издания/, утвърдил се като събитие от национален и международен мащаб, символ на иновации, креативност и надграждане във всяко едно издание с основна цел да дава сцена на любителски хорови състави от цял свят, да способства за създаването на нови произведения и да популяризира изкуството в установена мрежа за разпространение в Интернет пространството.

Водещият принцип на Сдружението е професионализмът и реализирането на продукти с високо художествено ниво, във всеки етап, сфера на дейност или реализация на конкретен проект, било то по отношение на имиджовите рекламни материали, видео продукцията, визията на всяко събитие, концертна дейност и пряка ежедневна работата на любителските състави.

Ежегодно Сдружението организира концерти и участия във фестивали в гр. Балчик, Европа и България на смесен хор „Черноморски звуци и детските вокални студии при НЧ „Паисий Хилендарски-1870“. Реализирало е проекти, срещи и творчески дискусии, съвместни концерти с хорови състави от България и чужбина, както на територията на гр. Балчик, така и извън него.

От 2011 г. Сдужението е организатор на Международни хоров фестивал „Черноморски звуци“.



Last Project

Year:
Десети Международни хоров фестивал „Черноморски звуци“.
 
Description:
Десетият международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ /разширено издание/, се проведе от 2-ри до 30-ти юни 2021 г. в гр. Балчик.
Участваха 59 хорови състава от три континента. Държавите, чиито флагове се развяваха във фестивалните дни бяха: България, Словения, Швеция, Испания, Турция, Италия, Дания, Германия, Полша, Сърбия, Румъния и САЩ. 46 хорови състава от България представиха пъстрата на картина на съвременното българско хорово изкуство.
В рамките на събитието се проведоха:
I. Десет концерта – в гр. Балчик, гр. София и гр. Пловдив;
II. Два семинара:
1. Обучителен практически онлайн семинар на тема: „Съвременни методи за репетиции с хорови състави в условия на пандемия“;
2. Онлайн семинар „Детски и младежки хорове – Посоки и перспективи“
III. Онлайн конференция на тема „Пресечни точки: Изкуство – Публики“
IV. Фотографска изложба „Фестивалът на щастливите хора“
Всички концертни прояви се излъчваха в интернет в реално време във Facebook страницата на фестивала и имаха над 70 000 гледания.
Видео изпълненията на хоровите състави бяха представени още веднъж чрез You Tube канала на фестивала и публикувании в сайта на фестивала: www.chernomorskizvutsi.com

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Ежегодни инициативи:

Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ гр. Балчик /10 издания/

Коледен концерт на „На чаша вино с коледни песни“ с участието на смесен хор „Черноморски звуци“, детски вокални студии „Съншайн“ и „Бейби войсиз“

Пролетни цветя – Концерт на детските вокални студии

Инициативи през последните пет години:

Сдружението е инициатор на концерти на смесен хор „Черноморски звуци“ и детските вокални студии с други хорови състави от страната. Подпомага и участия на съставите в значими проекти и инициативи:

С Дамска камерна формация „Библиофония“, Стара Загора - 7-ми юни 2020 г. гр. Балчик

„Нощ на музеите“, Художествена галерия, гр. Балчик -18-ти май 2019 г.;

Съвместен концерт с хоровите състави от Свиленград -. Свиленград - 17-ти ноември 2018 г.

Концерти на Вокална студия „Съншайн“ в република Чехия 1 - 8 февруари 2018 г.

„Коледа от деца за деца“ – пет концерта в Обединените детски заведения в гр. Балчик 11-15 декември 2017 г. и 3 концерта през 2016

Със смесен хор „Родна песен“ в гр. Бургас - 25 ноември 2017 г.

„Пролетни цветя за най-малките деца“ – самостоятелни концерти на Вокална студия при НЧ „Паисий Хилендарски - 1870“ в Обединените детски заведения; 22 март – 13 април – гр. Балчик 2016

Концерт – матине на смесен хор „Черноморски звуци“;29 ноември – Балчик; 2015

Сдружението реализира, продуцира и промотира:

Проекта „Бяла звезда“ – видео клип на вокална студия „Съншайн“ ноември – декември 2020 г.

5-ти компакт диск на смесен хор „Черноморски звуци“ – „Настояще“ – представяне и чрез стриим в реално време - 21-ви декември 2019 г.

Компакдиск на Вокална студия „Съншайн“ в гр. Балчик и в цял свят чрез видео стрийм излъчване на премиерата в реално време – 12 юни 2018 г.